Dolar
32.33
Euro
34.86
Altın
2,211.03
ETH/USDT
3,579.10
BTC/USDT
70,692.00
BIST 100
9,017.99
Yaşam

Evinden her çıktığında PKK'nın katlettiği oğlunu hatırlıyor

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat'ın annesi, evinden her çıktığında oğlunun yerdeki parçalanmış cesedini hatırlıyor.

30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Evinden her çıktığında PKK'nın katlettiği oğlunu hatırlıyor

Diyarbakir

DİYARBAKIR - Yusuf Batı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin geçen yıl, tuzakladıkları patlayıcı infilak ettirerek hayattan kopardığı Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, evinden her çıktığında katledilen oğlunu hatırlıyor.

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde, geçen yıl 30 Ağustos'ta sebze almak için evden çıktığı sırada teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Sımpil'in annesinin acısı ilk günkü gibi taze.

"Gözlerimin önünden o görüntü gitmiyor"

Kadriye Sımpil, AA muhabirine Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini ancak acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Anne Simpil, şöyle devam etti:

"Olayın yaşandığı ilk günden beri bu evden ayrılmak istiyorum çünkü her seferinde kapıya çıktığımda gözlerimin önünden o görüntü gitmiyor ve olay yeni yaşanmış gibi zihnimden hiç çıkmıyor. İmkanımız olmadığı için başka bir yerde ev tutamıyoruz. Devletin bu konuda bize sahip çıkmasını istiyoruz. Farklı mahallede bir eve taşınırsak en azından oğlumun parçalandığı caddeyi bir daha görmemiş olurum."

Olayın yaşandığı gün oğlu Fırat'ı sebze almaya gönderdiğini anlatan anne Simpil, şunları aktardı:

"Zırhlı aracın geçtiği esnada patlama meydana geldi. Ben bağırmaya başladım. Oğlumun patlamanın olduğu yerden geçtiğini fark ettim. Büyük oğlum Murat bana Fırat'ın nerede olduğunu sordu. Ben de zırhlı aracın geçtiği esnada patlama yaşandığını Fırat'ın da oradan geçtiğini söyledim ve patlamanın yaşandığı bölgeye doğru gittik. Yerde bir el olduğunu gördüm. Bazı mahalleliler yerdeki elin bir hayvan ayağı olabileceğini söylediler. Ben onlara hayır bu insana ait bir el dedim."

Sımpil, vatandaşların kendisine su tankerinin altında bir ceset olduğunu söylediğini bunun üzerine herkesin aracın altındaki cesede bakarak kimliğini teşhis etmeye çalıştığını ifade ederek mahalle sakinlerinin cesedin kendi yakınlarına ait olmadığını gördüklerini belirtti.

Cesede baktığında cesedin tanınmayacak hale geldiğini gördüğünü dile getiren Sımpil, "Oğlumun kopan elinden, cesedin ona ait olduğunu anladım. Vücudundan kopan parçanın Fırat'ımın eli olduğunu gördüm. Oğlumun cesedini tankerin altından çekip çıkardım." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın