Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Felçli sokak köpeği 'Dost' 4 aylık tedaviyle yürütüldü

Mersin'de arka bacaklarındaki felç nedeniyle yürüyemeyen çoban köpeği, geçici hayvan bakımevinde 4 aylık fizik tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

19.07.2017 - Güncelleme : 19.07.2017
Felçli sokak köpeği 'Dost' 4 aylık tedaviyle yürütüldü

MERSİN

Mersin'de arka bacaklarındaki felç nedeniyle yürüyemeyen çoban köpeği, geçici hayvan bakımevinde tedavi edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Toroslar ilçesi Arslanköy Mahallesi sakinleri "Dost" adını verdikleri sahipsiz çoban köpeğinin arka bacaklarının felçli olması ve yaşamını güçlükle sürdürmesi üzerine Veterinerlik Hizmetleri Dairesine haber verdi.

Görevlilerce Gözne Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirilen çoban köpeği, burada tedavi altına alındı. Dost, her gün kendisine yapılan fizik tedavi ve masaj uygulamasıyla 4 ayda yürümeyi başardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gözne Geçici Hayvan Bakımevi Veteriner Hekimi Mehmet Cücük, köpeğe bakımevine geldiği günden itibaren uygulanan tedavinin başarılı olduğunu belirtti.

Dost'a gösterilen yoğun ilgi ve sevginin tedavide en önemli etken olduğunu ifade eden Cücük, şunları kaydetti:

"Bir mucizeye tanık olduk. Dost, bakımevimize geldiğinde perişan haldeydi. Yürüyemiyordu ve çok zayıftı. Hiç bakım görmemişti. İlk 15 gün hayvanı serumla besledik. Daha sonra fizik tedaviye başladık. Kalça kısımlarına, bacaklarına her gün masaj yaptık. Yürüyüş egzersizleri düzenledik, böylece sağlığına kavuştu. Dost, malak ve kangal karışımı özel bir çoban köpeği. Şimdi gayet sağlıklı, oyun arkadaşlarıyla anlaşıyor. Dost, veteriner hekimden bakıcısına kadar kocaman bir ekibin sevgisiyle cesaretini toplayarak yürümeyi başardı."

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın