Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.66
ETH/USDT
3,552.90
BTC/USDT
70,638.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Fetullah' olan ismini 'Ömer Halis' olarak değiştirecek

Batman'da, FETÖ elebaşı ile aynı adı taşımak istemeyen Fetullah Özsunar, 15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi'yi öldüren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adını almak için girişimde bulundu.

Selman Tür  | 26.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
'Fetullah' olan ismini 'Ömer Halis' olarak değiştirecek Batman'ın Gercüş ilçesinde, FETÖ elebaşı ile aynı adı taşımak istemeyen 26 yaşındaki Fetullah Özsunar (solda), şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adını almak için girişimde bulundu. Öte yandan, nüfus müdürlüğüne başvuru yapan Fetullah Soyvural (sağda) ile Fetullah Bağcı da aynı gerekçeyle isimlerini değiştirmek istedi. AA/İbrahim Torlak

Batman

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı ile aynı adı taşımak istemeyen 26 yaşındaki Fetullah Özsunar, Gercüş Nüfus Müdürlüğüne başvurusunda, isminin "Ömer Halis" olarak değiştirilmesini talep etti. Özsunar'ın işleme konulan dilekçesi, değerlendirilmek üzere Gercüş Asliye Hukuk Hakimliğine gönderildi. 

Özsunar, yaptığı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminden itibaren terör örgütü elebaşı ile aynı ismi taşımama kararı aldım. Devletimizin ve milletimizin kaderini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir'in ismini taşımak istediğim için bu adı seçtim." dedi.

2 kişi daha başvuru yaptı

Öte yandan, nüfus müdürlüğüne başvuru yapan Fetullah Soyvural ile Fetullah Bağcı da aynı gerekçeyle isimlerini değiştirmek istedi.

Muhabir: Selman Tür

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.