Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,213.01
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
8,979.33
Yaşam

Gazze'nin bisikletli 'gül satıcıları'

İşsizlik sorununun had safhalara ulaştığı Gazze'de, gençler bisikletlerinin arkasına yerleştirdikleri zarif sandıklarda gül satarak geçimlerini sağlıyor.

28.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
Gazze'nin bisikletli 'gül satıcıları' Fotoğraf: Mohammed Talatene/AA

GAZZE - Hidaye es-Saidi

Üniversite mezunlarının çoğunluğunun iş bulamadığı Gazze'de bisikletle gül satıcılığı yapan gençler halktan büyük ilgi görüyor.

Gazzeli 4 arkadaş, "Gül satıcısı" adını verdikleri projeyle işsizlikle mücadele etmeyi hedefliyor. Gençler, "gül satıcısı" yazılı beyaz tişörtleri, siyah şapkaları, özenle süslenmiş bisikletleri ve sandıklarına yerleştirdikleri çiçekleriyle Gazze caddelerini de renklendiriyor.

AA muhabirine konuşan bu farklı projenin fikir babası Yasir et-Turk (23), üniversitede muhasebe bölümünden mezun olduğunu, ancak kendi alanında iş bulamadığı için bisikletle gül satıcılığı yapma fikrinin aklına geldiğini anlattı.

"Gül en güzel hediye"

Düşüncesini kardeşleri ve kuzenleriyle paylaştığını, onların da kabul ettiğini ifade eden Turk, seyyar satıcılardan alışveriş yapmaya alışkın olmayanların ilgisini bisikletleri ve renkli görüntüleriyle çekmeyi başardıklarını söyledi.

Gülün en güzel hediyelerden olduğunu kaydeden Turk, "Yoldan geçenler, gülleri gördüğünde yüzlerinde bir gülümseme beliriyor. Görevimiz sadece maddi değil aynı zamanda toplumsal. Burada hayat şartları nedeniyle kızgın, üzgün insanlar var. Onları bir nebze olsun gülümsetebilmek çok güzel." diye konuştu.

"Halkın ilgisi büyük ama satışlar az"

Seyyar gül satıcılarından Ali et-Turk (15), "Kuzenim bu fikri sunduğunda hemen kabul ettim çünkü yaz tatilini değerlendirmek istiyordu. Gazze'deki öğrenciler için tatilleri değerlendirme konusunda çok seçenek yok." dedi. 

Halktan büyük ilgi görmelerine rağmen fazla satış yapamadıklarını söyleyen Turk, "Muhtemelen ekonomik şartlar nedeniyle insanlar çok fazla çiçek almıyor, ancak bizi gören herkesin yüzünde bir gülümseme meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın