Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.20
BTC/USDT
70,640.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Genetik tanı sayesinde iki evlat sahibi oldular

Konya'da yaşayan çift, tüp bebek tedavisinde uygulanan ve kaliteli embriyoların tespit edilmesi sayesinde başarı şansını artıran genetik tanı yöntemi ile 5 yıl arayla iki evlat sahibi oldu.

Metin Bolat  | 10.03.2017 - Güncelleme : 11.03.2017
Genetik tanı sayesinde iki evlat sahibi oldular

Konya

KONYA - Metin Bolat, Muhammed Boztepe

Bundan 18 yıl önce hayatlarını birleştiren Mehrika (38) ile Ümmet Öksüzoğlu (40) çifti, iki yıl boyunca çocuk sahibi olamayınca çeşitli tedavilere başvurdu.

İki bebeğini anne karnında kaybeden çifte, 7 yıl önce başvurdukları merkezde tüp bebek tedavisinde başvurulan ve başarı şansını artıran embriyolara genetik tanı uygulanması yöntemi önerildi. Embriyolardan alınan hücreler üzerinde yapılan genetik tarama sonrası kusurlu olanlar ayıklandı.

Çift, bu yöntem sayesinde şimdi 6 yaşında olan oğulları Mürsel'i kucaklarına aldı.

İlk çocuklarının doğumundan beş yıl sonra yeniden çocuk sahibi olmak isteyen çiftin yine genetik taramadan geçirilerek dondurulan embriyolarına başvuruldu. Dondurulan sağlıklı embriyonun transfer edilmesi sonrası Mehrika Öksüzoğlu tekrar hamile kaldı. Çift, ikinci çocukları Mert'i 6 ay önce kucaklarına alarak tekrar büyük bir sevinç yaşadı.

Çocuklarının kokusu acılarını unutturdu

Mehrika Öksüzoğlu, "Annelik bambaşka bir duyguymuş. Yavrularımı kucağıma aldığımda çok ağladım. Onların kokusunu, kendisini hissedince tüm acılarım son buldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın