Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.90
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,094.53
Yaşam

Gönüllü anneler lösemili çocuklar için 'Külkedisi' oldu

İstanbul'da yaşayan kadınlardan oluşan "Gülümseyen Maskeler Gönüllü Anneler Ekibi", Şanlıurfa'da kanser tedavisi gören çocukları eğlendirdi.

Yasin Dikme  | 05.10.2017 - Güncelleme : 06.10.2017
Gönüllü anneler lösemili çocuklar için 'Külkedisi' oldu

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

İstanbul'da yaşayan kadınlardan oluşan "Gülümseyen Maskeler Gönüllü Anneler Ekibi", Şanlıurfa'da kanser tedavisi gören çocuklarla bir araya geldi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastasi Hematoloji-Onkoloji Servisinde tedavi gören lösemili çocuklarla buluşan gönüllü anneler, "palyaço, Kırmızı Başlıklı Kız, Külkedisi" kılığına girerek çocukları eğlendirdi.

Ekip sorumlusu Aslı Döner, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece gönüllü annelerden oluşan bir ekip olduklarını söyledi.

Ekiplerinde 20 kişinin bulunduğunu belirten Döner, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle aileler ve çocuklara moral verdiklerini ifade etti.

Döner, etkinliklerde çeşitli kılıklara girdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Merkezimiz İstanbul'da. Oradaki hastanelerdeki hemotoloji servisinde tedavi gören çocuklar için etkinlikler düzenliyoruz. Bir yıldır da Türkiye'deki diğer hastanelerde tedavi gören çocuklar için etkinlikler düzenlemeye başladık. Onların bazı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Günlük kan ihtiyacı olan çocuklar için sosyal medya hasaplarımızdan anons yapıyoruz. İnsanlardan ricam anoslara kulak versinler, kan ihtiyacı olanlara ulaşsınlar. Bugün de Şanlıurfa'daki çocuklar için etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı bir nebze mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor. Ekibimiz ev hanımlarından, gönüllü annelerden oluşuyor. Annelerimiz bir şekilde hematoloji-onkoloji servislerinde geçmiştir. Ekibimiz bu şekilde kuruldu. Çocuklar sevinince biz de seviniyoruz."

Çocuğu hemotoloji servisinde tedavi gören Mustafa Aslan da bu tür etkinliklerin çocuklara moral verdiğini belirterek, "Yaklaşık 4 ay önce çocuğumun kanser olduğunu tespit ettiler. Adana'da tedavisinin ardından buraya geldik. İnşallah en yakın zamanda çocuğum sağlığına kavuşur. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın