Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.97
ETH/USDT
3,567.80
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Gözü yaşlı babanın sesi Türkiye'den duyuldu

Kobani'de "inşaat devi" olarak anılan ve PYD'nin zulmüne dayanamayarak Cerablus'taki boş inşaata sığınan İsmail ailesinin durumu, Türkiye'deki hayırseverleri harekete geçirdi.

29.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
Gözü yaşlı babanın sesi Türkiye'den duyuldu

Gaziantep

GAZİANTEP - Kerem Kocalar

Çeşitli ülkelerde şantiyeler kurması nedeniyle Kobani'de (Ayn el Arap) "inşaat devi" olarak anılan ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin zulmüne dayanamayarak Cerablus'taki boş inşaata sığınan İsmail ailesinin durumu, Türkiye'deki hayırseverleri harekete geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'un kucak açtığı mazlumlardan İsmail ailesinin yüzü, Türkiye'den gelen yardımlarla güldü.

Yiyecek, giyecek ve oyuncaklardan oluşan yardımları alan ailenin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Çocukların kendilerine gönderilen oyuncakları, Özgür Suriye Ordusu'na mensup askerlerle oynaması da güzel görüntüler oluşturdu.

Yardımları teslim eden askerlerden Samir Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin durumuyla ilgili gazetelerde çıkan haberler üzerine Türkiye'deki bazı hayırseverlerin kendilerine ulaştığını söyledi. 

"Türkiye sayesinde canımızı kurtardık"

Daha önce terör örgütü PYD/PKK'nın zulmünü anlatırken gözyaşlarını tutamayan ailenin reisi Hasan Şıh İsmail ise kendilerine yardım gönderenlere teşekkür etti.

Uzun zamandır kendi ülkelerinde kendi soydaşlarından eziyetler gördüklerini anımsatan İsmail, şunları kaydetti:

"Türkiye sayesinde canımızı kurtardık. Gönderirken yardımlardan çok bizi yalnız bırakmadıklarını hissetmek çok güzel. Gelen eşyaları görünce insan şaşırıyor. Burada en azından özgürüz, bize zulmeden yok. Bu imkanlara şükrederken Türkiye'ye de her fırsatta şükrediyorduk çünkü bu topraklarda bugün bölge halkı rahatça geziyorsa bu Türkiye'nin sayesindedir. Allah herkesten razı olsun."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.