Yaşam

'Gözyaşı'nın mutluluğu

Suriye'de iki bacağını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden Mamun Halid Nasır, başarılı ameliyatın ardından duymaya ve görmeye başladı. Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, ''Gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleriyle babasına yardım eli uzatılmasını istemişti.

12.02.2016 - Güncelleme : 13.02.2016
'Gözyaşı'nın mutluluğu Fotoğraf: Cem Genco/AA

HATAY - Cem Genco

Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır'ın, 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın ''Benim gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleri üzerine harekete geçen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleriyle ameliyat ettirilen baba duymaya ve görmeye başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine, Mamun Halid Nasır'ın yapılan başarılı ameliyatın ardından artık küçük kızını gördüğünü söyledi.

Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, babasının kendisini gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'nin İdlib kentinde yaklaşık bir yıl önce, rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır, 1,5 ay önce eşi ve 5 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınmıştı. Nasır'ın kızı Gözyaşı, Anadolu Ajansı aracılığıyla ''Gözlerimi alıp babama verin. O görsün ve beni sevsin'' sözleriyle babasının tedavisi için yardım eli uzatılmasını istemişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın