Yaşam

'Hafız olmak fedakarlık ister'

Bosna Hersek İslam Birliği Komisyonu'nun sınavını başarıyla geçerek ülkenin en genç hafızı olan 10 yaşındaki Abdurahman Tabakoviç Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin fedakarlık istediğini söyledi.

Vesna Besiç, Lejla Bıogradlıja  | 04.10.2015 - Güncelleme : 05.10.2015
'Hafız olmak fedakarlık ister'

SARAYBOSNA - VESNA BESİÇ

Bosna Hersek İslam Birliği Komisyonu'nun sınavını başarıyla geçerek ülkenin en genç hafızı olan 10 yaşındaki Abdurahman Tabakoviç Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin fedakarlık istediğini söyledi.

Başkenti Saraybosna yakınlarındaki İliyaş kasabasında ikamet eden Abdurahman, erken yaşta Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek, İslamiyetin ilk dönemlerinden beri önem verilen ve halk arasında saygı gören "hafız" ünvanının sahibi oldu.

Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde Kur'an-ı Kerim eğitimi alan Abdurahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatilinde zamanının çoğunu Kur'an-ı Kerim okumaya ayırdığını ve kalan vakitlerinde karate eğitimi alıp futbol oynadığını söyledi.

Başarı için fedakarlık yapmak gerektiğini vurgulayan Abdurahman, "Hafız olmak fedakarlık ister. Kur'an-ı Kerim'in bazı sürelerini ezberlerken zorlandım ama bunun için bazı şeylerden feragat etmem gerekiyordu. Bu nedenle arkadaşlarımla daha az vakit geçirmeye başladım" dedi.

Abdurahman, henüz ilkokul beşinci sınıf öğrencisi olmasına rağmen gelecek planlarını da şimdiden yapıyor. Üniversitede İslami bilimler okumak istediğini anlatan Abdurahman başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine ve arkadaşlarına kendisine destek oldukları için teşekkür etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın