Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.34
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,939.00
BIST 100
9,058.43
Yaşam

Hatay'da 54 kadın çiftçiden ipek böceği ürün sergisi

İpek böceği yetiştiriciliği ve ipek ürünlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında Hatay'da 54 kadın çiftçinin yaptığı ipekli ürünler sergilendi.

Lale Köklü  | 27.11.2015 - Güncelleme : 28.11.2015
Hatay'da 54 kadın çiftçiden ipek böceği ürün sergisi

Hatay

HATAY

Hatay'daki 54 kadın çiftçinin yaptığı ipekli ürünler, "İpek böceği Yetiştiriciliği ve İpek Ürünlerinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında sergilendi.

Kentteki kadınlar, evlerinde yaptıkları kadına dair kıyafetten aksesuara birbirinden güzel ürünleri Antakya'da bir otelde düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli, sergi açılışında yaptığı açıklamada, projenin Hatay için sürdürülebilir bir kalkınma modelini ortaya çıkardığını söyledi.

Projede kadın çiftçilerin çok büyük emeklerinin olduğunu belirten Kaleli, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak biz kadınların eğitilmesi, kendilerini geliştirmeleri ve girişimcilik kapasitelerinin artırılmasıyla istihdam olanaklarının yaratılması ve projelerle güçlenmesi konusuna çok önem veriyoruz. Bugüne kadar 171 faaliyetle 2 milyona yakın kadınımız eğitimlerle desteklenmiş, projelerle güçlendirilmiştir. Bu projeler, kadınların gelecekte kendileri için çok önemli bir istihdam alanı oluşturmaları için bir kapı açmış oluyor." 

İpek böceği yetiştiriciliğinin Hatay'da bir marka olması için de her zaman destek olacaklarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak kadınların her daim destekçisi olduklarını vurgulayan Nimet Kaleli, "Kadınlar örgütlenerek, kooperatifleşerek, artı puan alarak öne geçmiş oluyorlar. Kadınlarımız ipek böcekçiliğinde Hatay'ı başkent yapmayı ve marka haline getirmeyi hedefliyor. Her zaman kadınların yanındayız, destekçisiyiz. Makine ekipmanlarının alımından daha birçok konuda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak, Bakanlığımızın desteklerinden faydalanıyorlar" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ise Hatay'ın ipek böcekçiliği açısından geçmişe dayalı bir kültüre sahip olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Lale Köklü


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın