Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.10
BTC/USDT
70,717.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Hayali pilotluktu, forklift operatörü oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde oluklu mukavva ve ambalaj alanında faaliyet gösteren bir fabrikada 11 aydır forklift operatörü olarak çalışan Yasemin Kaya, performansıyla erkeklere taş çıkartıyor.

Sinan Balcıkoca  | 12.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
Hayali pilotluktu, forklift operatörü oldu

Bursa

BURSA - Sinan Balcıkoca

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, oluklu mukavva ve ambalaj alanında faaliyet gösteren bir fabrikada 11 aydır forklift operatörü olarak çalışan Yasemin Kaya, performansıyla yöneticiler ve iş arkadaşlarının takdirini topluyor.

Yaklaşık 2 yıl önce forklift operatörü olmaya karar veren ve aldığı kursların ardından ehliyet sahibi olan 26 yaşındaki Kaya, 11 ay önce ilçedeki Olmuksan International Paper fabrikasında göreve başladı.

Fabrikadaki 10 erkek forklift operatörünün arasında tek kadın olarak görev yapan Kaya, arkadaşlarıyla beraber günlük bin palet yük taşıyor.

Kullandığı forklifti "Kızım" diye seven, her vardiya öncesi ve sonrasında bakımını yapan Kaya'nın gösterdiği performans, firma yöneticilerinin de takdirini topluyor.

Hayali pilot olmaktı

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelde erkek işi olarak bilinen forklift operatörlüğünde işe başladığı ilk dönemlerde zorluk çektiğini anlattı.

Yaklaşık 11 ay önce işe başladığında erkek çalışanların kendisine şaşkınlıkla baktığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bazı arkadaşlarımız yapamayacağımı düşündü ama ben bunu başardım. İlk başlarda bana şaşkın bakan gözler şimdi normale döndü. Daha önce birçok fabrikada çalıştım ama burası çok güzel. İş güvenliğine çok önem veriliyor. Ayrıca yemekleri çok güzel. Herkes çalıştığı yerde kilo verir ben kilo aldım. Kadın olmanın avantajları da var. Erkek arkadaşlarımız sağolsun hep yardımcı oluyorlar. İşverenlerimizle de sıkıntılarımızı paylaşabiliyoruz. Kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Benim hayalim pilot olmaktı ama forklift operatörü oldum. Belki bundan sonra tır şoförlüğü yapabilirim."

"Performansı örnek olacak düzeyde"

Firmanın İnsan Kaynakları Direktörü Ayça Kut ise bu tür fabrikalarda kadın istihdamının zor olduğunun altını çizdi.

Bursa'daki fabrikada farklı pozisyonlarda 10 kadının çalıştığını dile getiren Kut, "Çalışanlarımızın arasında yer alan Yasemin Kaya, 11 ay önce işe başladı. Performansından çok memnunuz. Yasemin'in performansı birçok çalışanımıza örnek olacak düzeyde. Özellikle disiplin ve düzen anlamında çok önemli katkılarının olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.