Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.72
ETH/USDT
3,578.00
BTC/USDT
70,984.00
BIST 100
9,040.50
Yaşam

Hayata 3 santimetreyle tutundu

İzmir'de, çalıştığı inşaatta dengesini kaybederek düşmesi sonucunda vücuduna 1 metrelik demir saplanan ve bu demirle ameliyata alınan işçi, 7 kişilik ekibin operasyonuyla sağlığına kavuştu.

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Hayata 3 santimetreyle tutundu

Izmir

İZMİR - Eşber Ayaydın

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karşıyaka ilçesinde bir inşaatta çalışan A.Y, dengesini kaybederek 1 metre yüksekten demirlerin üzerine düştü.

Yaklaşık 1 metrelik demirin 40 santimetresi, A.Y'nin sağ koltuk altından göğüs kafesine girdi. A.Y, ilk müdahalesini yapan 112 Acil Servis ekiplerince Medical Park İzmir Hastanesine kaldırıldı.

Filmi çekilen ancak tomografi cihazına vücudunun dış bölümündeki 60 santimetrelik parçadan dolayı giremeyen A.Y, ameliyata alındı.

Ameliyathanede vücudundaki demir çıkarılan A.Y, 7 kişilik ekibin başarılı operasyonu sonrasında yaşama tutundu.

3 santimetreyle kurtuldu

Medical Park İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A.Y'nin ilk muayenesinde şok bulguları bulunmadığını gördüklerini, bu durumun da sevindirici olduğunu belirtti.

Operasyonun yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Kaptanoğlu, yaralının, vücuduna yaklaşık 40 santimetrelik bir demir parçasının girmesine rağmen çok şanslı olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Kaptanoğlu, "Demir 3 santimetre daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati riski çok yüksek olurdu." ifadelerini kullandı.

Hastanın taburcu edilecek duruma geldiğini belirten Kaptanoğlu, iş kazalarına karşı çalışanlardan daha dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.