Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Hayatını sokak hayvanlarına adadı

Çocukluğunda anne ve babasının ayrılmasının ardından bir süre sokaklarda yaşamak zorunda kalan 79 yaşındaki Türkan Kasap, sahipsiz bulduğu yaralı, hasta ve yavru hayvanların bakımını üstleniyor.

19.09.2016 - Güncelleme : 20.09.2016
Hayatını sokak hayvanlarına adadı

ZONGULDAK-Selim Bostancı

Meşrutiyet Mahallesi'nde ikamet eden ve 6 yıl önce eşini kaybeden Türkan Kasap çocukluğundan bu yana sokakta bulduğu yavru, hamile, yaralı veya terk edilmiş kedilerin bakımını yaşadığı tek katlı evinin önünde yapıyor.

Sahipsiz hayvanlara her gün evinde özel hazırladığı yiyeceklerden veren, gününün büyük bölümünü onları severek geçiren Kasap, hayvan sevgisiyle çevresindekilerin de takdirini kazandı.

Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başıboş kedi ve köpeklere çocukluğundan bu yana yardım eli uzattığını, hasta olduklarında da göz damlası, merhem gibi ilaçlar alarak onlarla ilgilendiğini söyledi.

Bu hayvanların bakımı, aşısının yapılması ve iyileştirilmesi için ilgililer ile de sürekli irtibat halinde olduğunu dile getiren Kasap, şöyle devam etti:

"Ben hayvanlara çok acıyorum. Şu anda oturduğum evimin önünde sabah akşam 50'yi aşkın kedi toplanır, her gün onları doyururum, severim, onlarla oynarım. Sadece kediler değil, köpeklere de bakıyorum. Kalp rahatsızlığım var, yaşlılığa bağı olarak çok fazla ayakta duramıyorum ve hareket edemiyorum. Kendim acınacak haldeyim ama 'Önce Allah, sonra hayvanlar' diyorum. Sağolsun, komşularım yiyecek getiriyor, mama alıyorlar. Ben de tavuk kemiği alıyorum, onları tencerede kaynatıp içine ekmek atıyorum. Yiyebilsinler diye elimle iyice ezerek gazete üstüne seriyorum. Sonra geliyorlar, yiyen gidiyor, yiyen gidiyor."

"Kimsesiz kaldığımda hayvanlar ailem olmuştu"

Bebekliğinde anne ve babasının ayrılması, annesinin de daha sonra vefat etmesinin ardından bir süre sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını ve çoğu zaman köpeklerle yattığını anlatan Kasap, hayvan sevgisi oluşmasında bunun büyük etkisi olduğunu dile getirdi. 

Hayvan sevgisinden dolayı Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Koruma Federasyonunca (AVKIF) kendisine plaket takdim edilen Kasap, 3 ayda bir aldığı 650 lira tutarındaki 65 yaş aylığıyla 50 lira kira ödediği derme çatma evinde geçimini sürdürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.