Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.74
ETH/USDT
3,564.30
BTC/USDT
70,950.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Hera'nın yetenekleri şaşırtıyor

Niğde'de 4 yaşındaki golden retriever cinsi "Hera" adlı köpek, sahip olduğu birçok yetenek ile ilgi çekiyor.

20.02.2017 - Güncelleme : 20.02.2017
'Hera'nın yetenekleri şaşırtıyor Fotoğraf: AA/Muharrem Temel

NİĞDE

Niğde'nin Bor ilçesinde, "Golden Retriever" cinsi 4 yaşındaki Hera adlı köpek, şiddet olaylarına karşı savunmaya geçmesi, "sigara" veya "küfür" kelimelerini duyduğunda ve kendisine "köpek" denildiğinde havlayarak tepki göstermesi ile dikkati çekiyor.

Hera'yı 45 günlükken öğrenciliği döneminde sahiplenen Halil İbrahim Aşar, neredeyse 24 saatini ilginç yetenekleriyle dikkat çeken köpeğiyle geçiriyor.

Sahibiyle her gün çarşıya, parka giden, eve döndüklerinde ise oyuncak ayıcığıyla oynamayı çok seven Hera, Aşar'ın çaldığı gitara uluyarak eşlik ediyor, birlikte şarkı dinliyor ve sahibiyle beraber uyuyor.

Henüz yavruyken sahiplendiği köpeğinin ilginç yetenekleri olduğunu belirten Aşar, Hera'nın bazı konularda eğitim almamasına rağmen hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

"Sigara içiliyor denildiğinde dışarı çıkıyor"

Hera'nın ismini dahi kendisinin tercih ettiğini anlatan Aşar, şöyle devam etti:

"İnternetten köpek isimleri araştırdık. Yaklaşık otuz farklı ismi üçer defa tekrarladık ve her seferinde Hera deyince bize baktı. Böylece ismi Hera diye kaldı. Sigara kelimesini de öğrendi. Sigara içiliyor denildiğinde dışarı çıkıyor. Şiddete karşı herhangi özel bir eğitim vermedim. Tamamen kendisi öğrendi bu durumu. Tanımadığı birine dahi şiddet uygulandığında söz konusu ben de olsam bana da tepki veriyor. Evde anneme yüksek sesle bile konuşsam gelip bana da havlıyor, aramıza giriyor."

"Canlıların anladığı tek dil sevgi dili"

Hera'yı hayvan olarak görmediklerini dile getiren Aşar, "Köpek dendiğinde de havlayarak tepkisini ortaya koyuyor. Biz onu artık hayvan olarak görmüyoruz. Birbirimize sevgimizi göstererek bunu başardık. Sokak hayvanları olsun, Hera olsun, canlıların anladığı tek dil sevgi dili. Biz insanlar olarak da hayvanlara sevgiyle yaklaşırsak onlardan da sevgiyle karşılık buluruz." diye konuştu.

Muhabir: Muharrem Temel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.