Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,095.84
Yaşam

Hükümetin eylem planı Romanları heyecanlandırdı

Başbakan Davutoğlu'nun, Hükümet eylem planı kapsamında Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik yeni çalışmalar yapılacağını açıklaması, Romanları heyecanlandırdı.

17.12.2015 - Güncelleme : 18.12.2015
Hükümetin eylem planı Romanları heyecanlandırdı

MERSİN - Mustafa Ünal Uysal

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 64. Hükümet Eylem Planı kapsamında Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik daha önce atılmış adımların değerlendirilerek yeni çalışmalar yapılacağını açıklaması, Romanları heyecanlandırdı.

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadarki çalışmaların vücut bulmasını ve Roman vatandaşlara dokunmasını beklediklerini, yapılacak çalışmaların devlet politikası haline getirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Barınma ve eğitim alanlarında büyük beklenti içinde olduklarını aktaran Daylam, şöyle devam etti:

"64. Hükümet Eylem Planı'nda yer almamız ve unutulmamamız, bizleri sevindirdi. Biz de 'Başbakanımız, bizi ne zaman gündeme alacak' diye bekliyorduk. Bu, hakikaten sevindirici bir olay. Sayın Başbakanımızın tekrar gündeme getirmesi ve kararlı bir şekilde deklare etmesi, hakikaten bizleri mutlu etti, onurlandırdı. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz, bu güzel coğrafyada, bu güzel ülkede insanca yaşamak. Hakikaten insan onuruna yakışacak şekilde hayatımızı idame ettirmek istiyoruz." 

"Umutlarımız çok fazla"

Dezavantajları düzeltmek için çalıştıklarını ve hükümetin bu anlamdaki söylemlerinin çok önemli olduğunu belirterek Roman vatandaşlar için yapılan ve yapılacak çalışmaların Türkiye'nin kazanımına yönelik olduğunu vurgulayan Daylam, şunları kaydetti.

"Planlamada belirlenen programların zamanının belli olması da sevindirici. Bu sorunların sabahtan akşama hemen düzelmeyeceğini biz de biliyoruz. En azından buna iyi niyetle başlanıyor olması ve bizlerin fikirlerimizin alınıyor olunması da çok önemli. Hükümetimizin alacağı kararlarla, demokratik çalışmalarla bizler de eğitim ve barınma anlamında iyi bir yerde olmayı istiyoruz. Umutlarımız çok fazla, heyecanımız da çok fazla. Heyecanımızı yitirmedik. Büyük bir heyecanla bundan sonra atılacak adımları takip edeceğiz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın