Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
70,078.00
BIST 100
9,142.33
Yaşam

'İglo evde' cağ kebabı keyfi

Erzurum'da restoran işletmecisi Muammer Tanhaş, yöresel lezzet cağ kebabını müşterilerine, iş yerinin önünde iki kamyon karla yaptırdığı "iglo evde" yeme imkanı sunuyor.

Fahrettin Gök  | 17.01.2018 - Güncelleme : 17.01.2018
'İglo evde' cağ kebabı keyfi

Erzurum

ERZURUM

Türkiye'nin kış turizmi merkezlerinden Erzurum'da restoran işleten Muammer Tanhaş, yöresel lezzet cağ kebabını iş yerinin önüne yaptırdığı "iglo evde" müşterilerine sunuyor.

Kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan ve "yatık döner" olarak da bilinen cağ kebabı ile "kadayıf dolması" üreticisi olan Muammer Tanhaş, işlettiği restoranda farklı tarzda bir çalışma yaptı.

Tanhaş, Yakutiye ilçesi Terminal Caddesi'ndeki restoranının önünde, iki kamyon karla, Eskimoların bir kısmının sürekli, bir bölümünün de av sezonunda kullandığı, içinde 4 kişinin rahatlıkla oturup yemek yiyebileceği "iglo ev" benzeri bir yapı oluşturdu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü kentte, çevresi ile içini ışıklandırdığı bu yapıda müşterilerine yemek ve tatlı servisi yapan Tanhaş'ın girişimi vatandaşlarca ilgiyle karşılandı.

"Fotoğraf çektiriyorlar"

Muammer Tanhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların burada fotoğraf çektirip yemek yiyebilmek için sıraya girdiğini söyledi.

Erzurum'un kış kenti olduğunu ve turizme katkı sağlamak açısından böyle bir yola başvurduklarını aktaran Tanhaş, şöyle konuştu:

"Palandöken Dağı'nda kayak yapmak için gelen misafirlerimiz, yöresel lezzetler olan cağ kebabı ve kadayıf dolması yiyor. Biz de önceden kardan adam yapıyorduk ve her gelen misafirimiz fotoğraf çektiriyordu, bu kez farklı olarak ev yapalım dedik. Gelen her misafirlerimiz fotoğraf çektiriyor, içine girip bize 'Yemek ve tatlı servisi yapar mısınız?' diyor. Biz de istekleri üzerine servis yapıyoruz. Çok mutlu oluyorlar. 'İglo ev' büyük ilgi gördü."

Müşterilerden İlker Karaaslan, doğal bir ortamı yaşamak ve yöresel cağ kebabını tatmak istediklerini dile getirerek, "Çocuklarımızla gezdik, dolaştık ve böyle bir atmosferde yemek yiyelim dedik. İlk defa böylesi bir yerde yemek yiyoruz. Bizim için bu atmosferi yaşamak çok güzeldi." diye konuştu.

Öykü Yıldız da kayak yapmak için Erzurum'a geldiğini, cağ kebabını böyle bir yerde yemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Muhabir: Fahrettin Gök

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın