Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,516.40
BTC/USDT
69,898.00
BIST 100
9,121.12
Yaşam

İHH 100 aileye yardımda bulundu

İHH İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin Derayya bölgesinden Türkiye sınırına gelen 100 aileye yardımda bulunuldu.

29.08.2016 - Güncelleme : 29.08.2016
İHH 100 aileye yardımda bulundu

HATAY

İHH İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin Derayya bölgesinden Türkiye sınırına gelen 100 aileye yardımda bulunuldu.

Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Derayya'dan gelen ailelere yardım gönderdiklerini söyledi.

Olaylar başladığından bu yana etrafı çevrili kentte binlerce sivilin hayatını kaybettiğini söyleyen Karacaoğlu, "Derayya'ya yardım giriş çıkışlarına izin verilmiyordu. Yakın zamanda yapılan anlaşma sonrası bölgeden çıkan insanlar Suriye’nin farklı bölgelerine yerleşiyor." dedi.

''Yardım malzemelerinin girişine Esed rejimi tarafından izin verilmiyor''

Bunların bir kısmının Türkiye sınır hattındaki sığınmacı kamplarında barındığını anlatan Karacaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Evlerini terk ederek bölgeye gelenlerin çeşitli ihtiyaçları bulunuyor. Acil olarak ise temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyan ailelere İHH tarafından destek veriliyor. İlk olarak Derayya'dan gelerek Reyhanlı'nın karşısında Suriye'nin Kerame bölgesindeki kamplarında kalmaya başlayan, 100 aileye yardım ulaştırdı."

Karacaoğlu, İHH ekiplerinin ailelere gıda ve çocuk paketi, oyuncak, süt ile çeşitli ev eşyaları yolladığını aktararak, "Suriye içerisinde buna benzer, Humus, Şam Yermuk ve Zebedani gibi 14 farklı bölge bulunuyor. Buraların etrafı sarılı durumda ve yardım ile ticari malzemelerin girişine Esed rejimi tarafından izin verilmiyor. İnsanlar açlıktan hayatını kaybediyor. Çok basit ağrı kesicilerin bile bulunmadığı yerlerde hastane hizmeti verilemiyor" dedi.

Karacaoğlu, Suriye içinden gelerek Türkiye sınırına yakın kamplarda kalan ailelere yardım ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Cem Genco

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın