Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.40
BTC/USDT
69,940.00
BIST 100
9,068.25
Yaşam

İpek halıyla 'hayallerine' dokunuyorlar

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, Sosyal Destek Programı kapsamında başlatılan "Hayallerine İpek ile Dokun" projesi, kadınlara ipek halı dokuyarak gelir elde etme imkanı sağladı.

Orhan Güngör  | 12.03.2016 - Güncelleme : 16.03.2016
İpek halıyla 'hayallerine' dokunuyorlar Fotoğraf: AA/Cemal Çavdar

Ağrı

AĞRI - ORHAN GÜNGÖR

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında başlatılan "Hayallerine İpek ile Dokun" projesi, kadınlara ipek halı dokuyarak gelir elde etme imkanı sağladı.

Eleşkirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından kentte ilk kez açılan "ipek halı dokuma kursu", kadınlara yeni bir iş olanağı sundu.

Oda Başkanı Halil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES'e sundukları projeyle kentte açtıkları ipek halı dokuma kursunun 7 ay sürdüğünü ve bu süre içinde ipek halıcılığını öğrenen kursiyerlerin, halı başına boyutuna göre bin 200 ile 2 bin 800 dolar arasında gelir elde etme imkanına kavuştuğunu söyledi.

"Biz gençleri hayalleri noktasında yakalamak istedik"

Kurslarının devam ettiğini ve 12 kadının katıldığı kurs sonunda bir kooperatif kurarak kadınların emeğini bu şekilde değerlendirme yoluna gideceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İpek bir halının maliyeti 300-400 lira ancak halıyı sattığı zaman bin 500 ile 3 bin dolar arasında bir değeri var. Projenin amacı bayanları üretimin içine çekerek ürettikleri ürünleri alıp değerlendirmek istiyoruz. Ürünleri yurt dışına, büyükşehirlere götürerek değerlendireceğiz. Her genç kızın bir hayali vardır; ister ki çeyiz sandığında evine götürebileceği güzel şeyler olsun. Bu noktada da bir gelir elde etmek ister. Biz gençleri hayalleri noktasında yakalamak istedik. Onlar kendi hayalleri ile ipek halıya dokunacaklar, biz de ipek halıyı alacağız ve onların hayallerini, ileriye, uluslar arasına taşıyarak gelir elde etmelerini sağlayacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın