Yaşam

Isırgan bitkisinden yaş pasta yapıldı

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında daha önce börek, mantı, poğaça gibi ürünlerde kullanılan ısırgan otundan yaş pasta yapıldı.

Atakan Çıtlak  | 06.10.2016 - Güncelleme : 06.10.2016
Isırgan bitkisinden yaş pasta yapıldı

Giresun

GİRESUN

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yeni lezzetlerin yöre mutfağına kazandırılması çalışmaları kapsamında "ısırganlı yaş pasta" üretildi.

Müdürlük bünyesinde açılan aşçılık kursunun öğreticisi Semiha Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun mutfağına ısırgandan yeni lezzetler katılmasına yönelik araştırma projesi yürüttüklerini söyledi.

Top, son olarak ısırganlı yaş pastayı yöre mutfağına kazandırdıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Biz bu ürünümüzü yeni lezzetlerle buluşturmak için araştırmalar yürütüyoruz. Daha önce hamurlu tatlarda kullandık. Tatlıda özellikle de pasta ürünlerinde de kullanabilir miyiz diye düşündük ve araştırmalara girdik. Uzun araştırmalarımız sonucu yaş pasta içerisinde ısırgan kullanabileceğimizi belirledik. Yaş pastaya yöneldik ve bu ürün ortaya çıktı." dedi.

Isırganın yaş pastaya çok yakıştığını ifade eden Top, "Isırganlı yaş pastayı duyanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. İlk kez tadanlar çok beğeniyorlar." diye konuştu.

Muhabir: Atakan Çıtlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.