Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,206.06
ETH/USDT
3,571.60
BTC/USDT
70,750.00
BIST 100
9,057.32
Yaşam

Kadına şiddete dikkati çekmek için erkeklere gül dağıttılar

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlediği etkinlikte kadınlar, erkeklere gül dağıttı.

Ali Cevahir Aktürk  | 27.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
Kadına şiddete dikkati çekmek için erkeklere gül dağıttılar

İstanbul

İSTANBUL

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlediği etkinlikte kadınlar, cuma namazının ardından erkeklere gül dağıttı. 

Gaziosmanpaşa Merkez Camisi önünde toplanan kadınlar, "Kadına şiddete hayır" yazılı pankart açtı.

Kadına şiddeti protesto eden grup adına açıklama yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Süheyla Tuğcu, "İnsan haklarını ihlal eden her türlü davranış, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, kontrol ve dayatma içeren, psikolojik, ekonomik, cinsel ve fiziksel zararla sonuçlanan her tutum, kadına yönelik şiddettir" dedi. Tuğcu, tüm dünyada kadınların, eş, baba, erkek kardeş ve sevgilileri tarafından şiddete uğradığına işaret ederek, "Aile içinde kadına yönelik şiddet, bekar, boşanmış, evli, her yaştan kadının gerçeğidir" diye konuştu. Toplumda güçlü bir "erkeklik onuru" algısı olduğunu vurgulayan Tuğcu, kadına yönelik şiddetin en çok bu onura zarar verdiğini dile getirdi. Tuğcu, insanlığın kanayan yarası haline gelen kadına yönelik şiddetin aşılması için insanlar arasındaki muhabbet, saygı ve merhamet duygusunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi'ndeki, "Siz, kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namuslarını kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız" sözlerini hatırlatan Tuğcu, kadına saygının Peygamber'e vefa, Allah'a şükür olduğunu söyledi.

Muhabir: Ali Cevahir Aktürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın