Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.30
BTC/USDT
70,773.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Kadir'lerin yüzünü Mehmetçik güldürdü

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdürüldüğü Hizan İlçesi'ne bağlı Yolbilen köyünde yaşayan ve kendilerinden oyuncak kamyon isteyen iki çocuğun yüzü Mehmetçik sayesinde güldü.

23.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
'Kadir'lerin yüzünü Mehmetçik güldürdü

BİTLİS 

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdürüldüğü Hizan ilçesine bağlı Yolbilen köyüne gitti.

Bu sırada köyde yaşayan 6 ila 8 yaşlarında ve her ikisinin de adı Kadir olan çocuklar, köyün yakınından geçerek, kırsal alana intikal eden güvenlik güçlerinin yanına gitti. İki çocuk, burada görev yapan güvenlik güçleriyle bir süre sohbet ederek, onlardan oyuncak kamyon istedi.

Bunun üzerine operasyona katılan bölük komutanı, oyuncak kamyonları almak üzere ilçe merkezine gidemedikleri için Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu'nu arayarak, durumu anlattı.

Kaymakam Hamitoğlu çocuklar için forma, oyuncak kamyon ve top alarak Yolbilen köyüne gönderdi.

Burada oyuncakları ve formayı teslim alan Mehmetçik, bunları Ramazan Bayramı öncesi çocuklara hediye ederek, mutluluklarını paylaştı.

Oyuncaklarına kavuşmanın sevincini yaşayan çocuklar, Mehmetçik ile hatıra fotoğrafı çektirerek, oyuncakların alınmasını sağlayan güvenlik güçlerine ve Kaymakam Hamitoğlu'na teşekkür etti.

Muhabir: Ahmet Okur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın