Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.80
BTC/USDT
70,146.00
BIST 100
9,110.56
Yaşam

Kahraman astsubayın adını oğullarında yaşatacaklar

Hamileyken eşi ile "demokrasi nöbetleri"ne katılan Betül Demir, yeni doğan bebeğine, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak için "Ömer Halis" ismini verdi.

Lale Bildirici  | 25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Kahraman astsubayın adını oğullarında yaşatacaklar

Istanbul

İSTANBUL - LALE BİLDİRİCİ

İstanbul'da bir çift, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in anısına, soyadlarının da "Demir" olması dolayısıyla yeni doğan bebeklerine "Ömer Halis" ismini verdi.

Eyüp'te yaşayan bir yıllık evli Bilal-Betül Demir çifti, yeni doğan bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Çift, FETÖ'nün darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak komutanlığın darbecilerin eline geçmesini engelleyen ve daha sonra şehit edilen Ömer Halisdemir'in ismini, 21 Ağustos'ta doğan bebekleriyle yaşatacak.

"Sokaklarda korku hissetmedik"

Özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olan Bilal Demir (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Eyüp'te evlerinde otururken arkadaşlarından darbe olduğu yönünde söylentiler duyduklarını, ilk önce buna inanamadıklarını söyledi.

Televizyonda haberleri izlediklerinde "Yazık geleceğimiz gitti" dediklerini aktaran Demir, o anda eşiyle önce korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı.

Daha sonra hamile olan eşi ile sokaklara çıktıklarını aktaran Demir, doğacak çocuklarının da geleceği için bunu yaptıklarını kaydetti.

"Çocuğumuzun geleceği için sokaklardaydık"

Betül Demir (22) de hamileyken 15 Temmuz gecesi ve sonrasında sokaklarda olduğunu, bunu bebeklerinin geleceğini de düşünerek yaptıklarını söyledi.

Demir, bebekleriyle darbe girişiminde şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'in ismini yaşatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bebeğimize, şehit olan komutanımız Ömer Halisdemir'in ismini verdik. Şu an bebeğim kucağımda çok mutluyum ve ismini çok sevdim." dedi.

Betül Demir'in anneannesi Mükerrem Sezer (69) ise "Torunumun çocuğu oldu ve çok mutluyum. Torunumuza şehidimizin adını koyduk. İnşallah o da öyle cesur ve güzel bir insan olur. Devletine ve milletine hayırlı bir evlat olur." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.