Dolar
32.33
Euro
34.91
Altın
2,215.16
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,227.00
BIST 100
9,055.50
Yaşam

Kara kışta barakada yaşayan Mehmet amcaya sıcak yuva

Edirne'de derme çatma bir barakada yaşayan ve KOAH hastalığıyla mücadele eden 54 yaşındaki Sürgen, soğuk kış günlerinde polis ekiplerince otele yerleştirildi.

12.01.2017 - Güncelleme : 13.01.2017
Kara kışta barakada yaşayan Mehmet amcaya sıcak yuva Fotoğraf: AA/Cihan Demirci

EDİRNE - Cihan Demirci

Edirne'de derme çatma bir barakada yalnız yaşayan 54 yaşındaki Mehmet Sürgen, geçmiş yıllarda olduğu gibi soğuk kış koşullarında yine yalnız bırakılmadı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve polis ekipleri, KOAH hastası Sürgen'i yaşadığı barakadan alarak otele yerleştirdi.

Son haftalarda kentte sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle odun ve kömürü olmayanlar için yaşam oldukça zor geçiyor.

Beyaz örtünün kimi insanlara eğlenceli anlar yaşattığı kış mevsimi, bazıları içinse soğukla mücadele anlamına geliyor. Yağan karın "kara kış"a dönüştüğü kişilerden biri de Karaağaçlı Mehmet amca.

Derme çatma bir barakada yaşayan ve KOAH hastalığıyla da mücadele eden Mehmet Sürgen'in durumunu bilen mahalleli polise haber verdi. Yaşanan taşkınlarda ve önceki kışlarda Mehmet amcayı yalnız bırakmayan devlet, Mehmet Sürgen'e bir kez daha yardım eli uzattı.

SYDV ve polis ekipleri, Sürgen'i bulunduğu yerden ekip arabasıyla alarak afet ve kötü yaşam koşullarında zor durumda olan ihtiyaç sahiplerinin kaldığı otele yerleştirdi.

Mehmet Sürgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir haftadır bastıran soğuk ve karlı hava nedeniyle zor durumda olduğunu söyledi.

"Allah devletimizden razı olsun"

Daha önce fırıncılık yaptığını ancak şu anda bir geliri olmadığını belirten Sürgen, şöyle konuştu:

"Kimim kimsem yok, tek başıma hayata tutunmaya çalışıyorum. Mahallenin, komşuların verdikleriyle geçiniyorum. Sağ olsunlar arada yemek de veriyorlar, karnımı onunla doyuruyorum. Kışın kaldığım barakada sabahı zor ediyordum. Geçen kış aylarında arkadaşlarda kaldım ama her zaman olmuyor."

Kendisini gören mahallelinin polisi aradığını anlatan Sürgen, "Allah, polisimizi başımızdan eksik etmesin. Benim bu halimi gördüler, otele kendi arabalarıyla yerleştirdiler. Allah devletimizden razı olsun. Otelde ısındım, karnım doydu." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın