Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,233.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Karadenizli Nazmiye Yazıcı ekmeğini taştan çıkarıyor

Gümüşhane'de 12 yıl önce babasına ait mermer fabrikasının başına geçen Nazmiye Yazıcı, gerektiğinde kepçe operatörlüğünden taş kesimine kadar birçok ağır işte personeliyle çalışarak üretimde aktif rol alıyor.

Muhammet Çelik  | 24.09.2017 - Güncelleme : 25.09.2017
Karadenizli Nazmiye Yazıcı ekmeğini taştan çıkarıyor

Gümüşhane

GÜMÜŞHANE- MUHAMMET ÇELİK

Gümüşhane'de yaşayan Nazmiye Yazıcı (46), 12 yıldır işlettiği mermer fabrikasında adeta ekmeğini taştan çıkarıyor.

İki çocuk annesi Yazıcı, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde babasına ait 10 kişinin istihdam edildiği mermer fabrikasının işletmeciliğini yürütüyor.

Fabrikada zaman zaman personeliyle beraber çalışan Yazıcı, kepçe ve forklift gibi araçları kullanmanın yanı sıra taş da keserek üretimde aktif rol alıyor.

Trabzonlu olan Nazmiye Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasına ait taş ocakları ile Trabzon ve Gümüşhane'de mermer fabrikaları olduğunu, Gümüşhane'deki fabrikanın işletmeciliğini kendisinin yaptığını söyledi.

İşini sevdiğini anlatan Yazıcı, "Sürekli üretiyorsunuz, sürekli farklı şeyler oluşturuyorsunuz. Hiç durmayan, her an kendini yenileyen bir sektör, bu yüzden zorluk yaşamıyorum." dedi.

"Müşterilerim çok şaşırıyor"

Bir kadın olarak mermer fabrikası işletmenin kendisi için zor olmadığına işaret eden Yazıcı, zaman zaman işlerde personeline yardım ettiğini aktardı.

Yazıcı, müşteriler ve çalışanlarca ilk zamanlar bu durumun yadırgandığını belirterek, "Müşterilerim fabrikanın başında benim olduğumu öğrenince hayret ediyor, çok şaşırıyorlar. Babamızın işi sayesinde ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz ancak keyifli bir iş. Karadeniz kadınının bir özelliği bu. Gerçekten her Karadeniz kadının yapabileceği bir iş bu, ben öyle görüyorum." dedi.

Geçmişte evin geçiminin erkekler tarafından sağlandığını ancak günümüzde bu durumun değiştiğini dile getiren Yazıcı, "Kadınların alın teri olmadığında yeterli gelmiyor. Kadınların da mutlaka ülkenin gelişmesine, ekmeğin kazanılmasına katkısı olmalıdır. Kadınların alın teri daha çok karışmalı ekmeğe." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın