Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.10
BTC/USDT
70,053.00
BIST 100
9,072.49
Yaşam

Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

Antalya'nın Kemer ilçesinde servis şoförlüğü yapan iki kadın, hafta içi her gün okul yollarını aşındırıyor.

Yunus İçen  | 25.10.2016 - Güncelleme : 25.10.2016
Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

Antalya

ANTALYA - Yunus İçen

Kadın şoförler Binnur Durkoç ve Hülya Yıldırım, ilçedeki bir rehabilitasyon merkezi ile okulda servis şoförlüğü yapıyor. Kadın şoförler, öğrencileri güvenli şekilde okullarına ulaştırmak için direksiyon sallarken, şoför koltuğunda kadınları gören kimi vatandaşlar, ilçede sık rastlamadıkları bu duruma şaşırıyor.

Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulunun öğrencilerini taşıyan Binnur Durkoç, babasının eski servis şoförü olduğunu belirterek, "Çocuklar bir erkek şoförle paylaşamadıkları konuları benimle daha rahat konuşuyorlar." dedi.

Durkoç, aracını kendisinin temizleyip yıkadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çocukların sağlığı ve hijyeni açısından bu önemli. Aracım ikinci evim gibi. Trafikte bana 'Şoför Nebahat' diye sesleniyorlar. Ama bundan rahatsızlık duymuyorum çünkü işimi severek yapıyorum."

Antalya'nın Kemer ilçesinde servis şoförlüğü yapan iki kadın, hafta içi her gün okul yollarını aşındırıyor. Kadın şoförler Binnur Durkoç (fotoğrafta) ve Hülya Yıldırım, ilçedeki iki okulda servis şoförlüğü yapıyor.

"Mesleğimi severek yapıyorum"

Yaklaşık 5 yıldır özel bir rehabilitasyon merkezinin servisinde şoförlük yapan 34 yaşında Hülya Yıldırım ise kendi isteği ile bu mesleği seçtiğini ve ailesine maddi destek amacıyla çalıştığını söyledi.

Aracının her türlü bakımını kendisinin yaptığını belirten Yıldırım, "Çocukların sağlığı açısından kendim temizliyorum. İleride kendi aracımı alıp kendi servis aracımı kullanmak istiyorum. Mesleğimi severek yapıyorum ve aileme destek oluyorum." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.