Dolar
32.38
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.00
BTC/USDT
69,879.00
BIST 100
9,065.20
Yaşam

'Kızılay bizim vatanımız'

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Türk Kızılayı Yaşlılar Konukevi, kurulduğu günden bu yana çalışan ve misafirleri ile sıcak aile ortamında hizmet veriyor.

30.11.2016 - Güncelleme : 01.12.2016
'Kızılay bizim vatanımız' Fotoğraf: AA/Tayyip Hoşbaş

DÜZCE

Akçakoca Osmaniye Mahallesi'nde bir Kızılay gönüllüsü tarafından yaşlı konukevi yapılma şartıyla verilen arazide yapılan ve 1988 yılında hizmete başlayan Türk Kızılayı Akçakoca Yaşlılar Konuevi, 28 yıldır misafirlerine sıcak yuva ortamı sağladı.

Kuruma bağışta bulunanlar ile Türk Kızılayına uzun yıllar hizmet vermiş kişilere öncelik tanınan konukevinde kalan 52 yaşlı, Türk Kızılayı çalışanları ile kurdukları aile bağı sayesinde günlerini huzurlu geçiriyor.

"Kızılayımız sahip çıktı bize"

Konukevi sakinlerinden Sevim ve Ahmet Karalar, 3 yıldır Türk Kızılayının çatısı altında mutluluklarını devam ettirdiklerini söyledi.

"Kimse sahip çıkmadı bize. Kardeşlerimiz var ama onlar da sahip çıkmadı, Kızılayımız sahip çıktı bize." diyen Karalar çifti, "Hepsinden Allah razı olsun. Burada çalışan kızlarımız, çocuklarımız hepsi bizi anne-baba gibi görüyor. Kızılay bizim vatanımız." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayının tüm personeline teşekkür eden 73 yaşındaki Ahmet Karalar, Kızılayın kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Karalar, Kızılayın kendilerine hem analık, hem babalık ettiğini aktararak, "Kızılayın tüm personeline binlerce kez teşekkür ederim. Çok memnunuz, Türk Kızılayına ve devletimize Allah zeval vermesin. Sırtımda ceketim değil, tek bir gömleğim dahi olsa Kızılaya bağışlarım." diye konuştu.

"Çok memnunuz"

Yaşlılık hastalığı ve göz tansiyonu olan 86 yaşındaki Hüsniye Şenişlek ise ilkokuldan beri Kızılay aşığı olduğunu ifade etti.

Şenişlek, Türk Kızılayını çok sevdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gayet güvenli yerdeyiz. Kızılayımızı çok severiz, çok da memnunuz. O bakımdan huzurluyuz. Buradakiler bana yardımcı oluyor, elimden tutuyorlar. Konukevinin her şeyi çok güzel ve muazzam. Kızılayımız bir tanedir."

Muhabir: Tayyip Hoşbaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın