Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,197.39
ETH/USDT
3,576.10
BTC/USDT
70,686.00
BIST 100
9,017.03
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Kore ve Kıbrıs gazileri de 'demokrasi nöbeti'nde

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Sinop'ta meydanlarda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara, Kore ve Kıbrıs gazileri de destek veriyor

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Kore ve Kıbrıs gazileri de 'demokrasi nöbeti'nde

SİNOP-Gökhan Gücüklüoğlu

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkisi, yurt genelinde olduğu gibi Sinop'ta da devam ediyor. Her gün ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlara, Kore ve Kıbrıs gazileri de destek veriyor.

Demokrasi nöbetine katılan Kıbrıs gazisi Salim Özdel (63), AA muhabirine, onurlu Türk askerinin kıyafeti altında terör estiren bir grup çapulcunun yaptıklarının utanç verici olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her bir karış toprağının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu vurgulayan Özdel, ülkenin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirtti. Özdel, şöyle devam etti:

"Darbe girişimi olduğu akşam uçakların vatandaşlarımızı bombaladığını görünce içim yandı, televizyonun başında ağladım. Ordumuzun içindeki çapulcuların bu nankörlüğünü görünce vicdanım sızladı. Nasıl böyle bir nankörlük içinde olurlar, anlamış değilim. Güzel vatanımıza karşı yapılan bu tür saldırılar bizi çok üzdü. FETÖ denilen hainleri Allah kahretsin. Kahraman vatandaşlarımız olmasa güzel ülkemize yazık edeceklerdi."

"Bu en güzel nöbetimiz"

Kıbrıs gazisi Ünal Ercan ise askerliği döneminde de çok nöbet tuttuğunu ancak en güzelinin meydanlardaki nöbet olduğunu söyledi.

Hain saldırı karşısında vatandaşların ortaya koyduğu mücadeleden gururlandığını dile getiren Ercan, "İnsanların kurtuluş günü için ellerinde sopa, şemsiyelerle silahlı kişilerin üzerine yürümeleri beni çok onurlandırdı. Hakikaten çok duygulandım. Allah bizleri korusun. Şu an 73 yaşındayım. İhtiyaç olursa ben de giderim." dedi.

Kore gazisi Ahmet Seyfi İlhan (86) da darbe gecesi yaşananları görünce çok üzüldüğünü ama vatandaşların mücadelesinin de kendisini duygulandırdığını anlattı.

İlhan, bu yaşında bile vatan için göreve hazır olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın