Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,221.09
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,732.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Kumluca'daki heyelanın yaraları sarılıyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde toprak kaymaları sonucu 5 ev ve 2 ahırın yıkıldığı, 13 evde hasarın oluştuğu bölgede vatandaşlar için Karaağaç mevkisine 7 konteyner ev kurulacak.

22.03.2017 - Güncelleme : 22.03.2017
Kumluca'daki heyelanın yaraları sarılıyor

ANTALYA

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi'nde geçen hafta toprak kaymaları yaşanan bölgede, yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Toprak kaymasının devam ettiği bölgede evlerini boşaltan vatandaşlar, AFAD tarafından kurulan 2 çadır ile bölgede yer alan köy misafirhanesinde yaşamını sürdürüyor. Toprakta derin yarıkların oluştuğu, ağaçların yıkıldığı alanda CLK Akdeniz Perakende Satış AŞ ekipleri de çalışmalarına devam ediyor.

5 evin yıkıldığı, 13 evde hasarın oluştuğu bölgede evleri boşaltılan vatandaşlar için AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaağaç mevkisine 7 konteyner ev kurulacağı bildirildi.

Mahalle muhtarı Zeki Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede toprak kaymalarının devam ettiğini, bir evin daha yıkılmak üzere olduğunu söyledi. Çatlaklar bulunan 13 evin boşaltıldığını ifade eden Kahraman, şöyle devam etti:

"Şu an toprak hareketi devam ediyor. Valimiz başta olmak üzere yetkililer gereken her türlü yardımı yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bize ilk etapta iki çadır getirdiler. Sonra bir çadır daha ilave edildi. Karağaç mevkisine AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 7 konteyner ev getirilecek. Diğer haneler de buraya taşınacak."

"Oğlum yeni evinde 17 gün oturabildi"

Evi yıkılan Mehmet Demirel, oğlunun ve kızının evinin de yıkıldığını belirterek, heyelanın ardından yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Doğup büyüdüğü evin yıkılmasından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Demirel, "Oğluma yeni düğün yaptık. Evlendirdim, başını sokacak bir evi olsun diye 50 bin lira kredi çekip ev yaptırdım. Oğlum yeni evinde 17 gün oturabildi. Onu da toprak aldı. Elde avuçta bir şey kalmadı. Allah'tan geldi, yapacak bir şey yok. Cana gelmediğine şükrediyoruz." diye konuştu.

Evi toprak altında kalan Ahmet Demirel de yoldan geçen bir arkadaşının araması sayesinde toprak altında kalmaktan kurtulduklarını dile getirdi. Demirel, "Evimizin içindeki bazı malzemeleri aldık, dışarı zor çıktık. Yetkililer yardım ediyor. Ekmeğinden tut battaniyesine kadar veriyorlar. Allah destek olanlardan razı olsun." dedi.

Eşi Emine Demirel de gürültünün ardından evlerinin arkasının bir anda toprakla dolduğunu, hemen evi boşaltmaya başladıklarını söyledi.

Devletin kendilerine çadır verdiğini anlatan Emine Demirel, "Buraya yerleştik. Ekmeğimizi, suyumuzu, battaniyemizi, gıdamızı eksik etmiyorlar. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Evsiz kaldık tek üzüldüğümüz nokta o." diye konuştu.

Kumluca'ya bağlı Büyükalan Mahallesi'nde 14 Mart'tan itibaren yaşanan toprak kaymalarında 5 ev ile 2 ahır yıkılmış, 13 ev de tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın