Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,375.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Kurbanlık pazarının "Padişah"ı alıcısını bekliyor

Bursa'da Yunuseli Hayvan Pazarı'na Muş'tan getirilen 1 ton 430 kilogram ağırlığındaki "Padişah" adlı boğa, 24 bin liradan satışa sunuldu.

30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Kurbanlık pazarının "Padişah"ı alıcısını bekliyor

BURSA - SERGEN SEZGİN

Bursa Yunuseli Hayvan Pazarı'nda kurbanlık olarak satışa sunulan 1 ton 430 kilogram ağırlığında simental cinsi "Padişah" adlı boğa, hem heybeti hem de 24 bin liralık fiyatıyla ilgi görüyor.

Yunuseli Hayvan Pazarı'nda, Kurban Bayramı'na henüz iki hafta olmasına rağmen hareketli günler yaşanıyor.

Kurbanlık için iyi bir hayvanı uygun fiyata bulmak isteyen vatandaşlar, pazarı gezerken, karar verdikleri için satıcılarla pazarlık yapıyor.

Küçükbaş hayvanların 500, büyükbaşların ise 2 bin 500 lira civarından başladığı kurbanlık pazarında en büyük ilgiyi, bir otomobilin ağırlığına ve fiyatına sahip "Padişah" adlı boğa görüyor.

Hayvan sahibi Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş'un Korkut ilçesinde bulunan Yürekli Mahallesi'nde beslediği 21 boğayı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı Yunuseli Hayvan Pazarı'na getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin en ağır boğasının kendilerinde olduğunu öne süren Bulut, "Şu anda Padişah adında bir boğamız var. Tam olarak 1 ton 430 kilogram ağırlığında. Daha büyüğünü şimdiye kadar görmedim, duymadım. Bu yüzden de Türkiye'nin en ağırı diyebiliriz." diye konuştu.

Günde 10'ar kilogram arpa ve samanla beslendi

"Padişah"ın 3 yaşına girmek üzere olduğunu belirten Bulut, şunları kaydetti:

"Bir sene boyunca yaylada besledik. Daha sonrasında ahıra aldık. İçeride tuttuğumuz zamanlarda günlük 10 kilogram kırma arpa ve 10 kilogram yonca samanıyla besliyoruz. Padişah'ın bir de kardeşi var. Onu da aynı şekilde besliyoruz, buraya getirmedik. Çok fazla tüketim yapıyorlar. Beslemesi zor olsa da karşılığını alıyoruz. Pazarlara kurbanlık almaya gelenler Padişah'ı gördüklerinde önce şaşırıyorlar daha sonra da 'Bismillah' ve 'Maşallah' diyerek tepki veriyorlar. Bazıları ise Padişah'ı sevmeye çalışıyor. Bu tepkiler aslında bizi onurlandırıyor. Padişah, simental cinsinden. Bu cinsin annesi ve babası bellidir ve kalıplarından dolayı genelde bu tür isimleri alırlar. Biz şu anda 24 bin liradan alıcı arıyoruz."

Bulut, yakın ağırlıktaki başka bir boğayı, bayrama henüz iki hafta varken 21 bin liradan sattıklarını ifade ederek, Padişah'ı da belirlediklerine yakın fiyata satacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Sergen Sezgin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın