Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.30
BTC/USDT
70,968.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Kütahya'da 'müze' gibi altgeçit

Kütahya'da, çini ve seramik sanatçılarının eserleriyle duvarları süslenen yaya altgeçidi hizmete açılışında Belediye Başkanı Saraçoğlu, "Yaya altgeçidimizde 15 sanatçımızın sanat eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

02.11.2016 - Güncelleme : 03.11.2016
Kütahya'da 'müze' gibi altgeçit

KÜTAHYA

Kütahya'da, yapımı bir süre önce tamamlanan ve kentteki 15 çini ve seramik sanatçısının eserleriyle süslenen yaya altgeçidi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bulunan altgeçitteki törende, Kütahyalı sanatçıların eserlerini herkese göstermek adına böyle bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Kütahya'nın sanat şehri olduğuna işaret eden Saraçoğlu, "Şehrimizde geçmiş dönemlerde de çok önemli sanatçıların olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama onları tanıtmak ve eserlerini ortaya çıkarmada biraz sıkıntı yaşıyoruz." dedi.

Dünyaca ünlü Kütahya çinisini ve diğer eserlerini Kütahya halkına da tanıtmak adına yaya altgeçidini birçok sanatçının eserleri ile donattıklarını ifade eden Saraçoğlu, şunları söyledi:

"Dünyada birçok yerde eserler sergileniyor. Hatta sergilenen bu eserlerin bazılarında teknik hatalar olabiliyor. Örneğin İtalya’da bulunan ‘Pisa Kulesi’, orada bir mühendislik hatası, yanlış bir imalat var ama bu yanlışlığı bütün dünyaya satıyor ve gösteriyorlar. Elimizde mühendislik ve sanat harikası eserlerimiz var ve biz bunları dünyaya tanıtmakta ve duyurmakta güçlük çekiyoruz. Biz bunun böyle olmaması gerektiğini, sanatçılarımızın ve eserlerinin tanıtılması gerektiği bilinci içindeyiz. Yaya altgeçidimizde 15 sanatçımızın sanat eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Altgeçit, Kütahya'ya has çiniden vazo, kaftan, kase, çeşm-i bülbül, pano gibi objeleri yapan sanatçılara plaket takdimi ve kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.

Törene katılan Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, çini ve seramik sanatçıları, iş adamları ve vatandaşlar eserleri inceledi, bazı vatandaşlar da yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirip emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Ramazan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.