Dolar
32.34
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.40
BTC/USDT
69,950.00
BIST 100
9,101.00
Yaşam

Lale şeklindeki bin 250 kişilik sofrada oruçlarını açıyorlar

Siirt'te vatandaşlar, KHK ile görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince lale şeklinde kurulan bin 250 kişilik sofrada iftar yapıyor.

03.06.2017 - Güncelleme : 03.06.2017
Lale şeklindeki bin 250 kişilik sofrada oruçlarını açıyorlar

SİİRT

Siirt'te vatandaşlar, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince, lale şeklinde kurulan bin 250 kişilik sofrada oruçlarını açıyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasına konuk olanlar, belediyenin ramazana özel hazırladığı ambalajlarda kendilerine ikram edilen 4 çeşit yemek ve tatlıyla iftar yapıyor.

Siirt Vali Yardımcısı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt'in binlerce yıllık bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu belirterek, "Biraz onu sembolize etmek istedik. Medeniyetimizin en şanlı tarihi Osmanlı, Osmanlı'nın da adeta sembolü gibi olan lale motifini burada kullanmaya çalışıyoruz. İftar soframızı bu şekilde dizayn ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu görsellikten dolayı olumlu tepkiler alıyoruz." dedi.

Ramazan şenliklerini düzenlediklerinde ilk başlarda "Bu kadar kalabalığı bulur muyuz?" diye düşündüklerini aktaran Taşkın, etkinliklere ilginin kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.

Belediyenin iftar sofrasına konuk olan kent sakinlerinden Yunus Elçiçek, belediyeden ilk defa bu yıl böyle bir hizmet aldıklarını söyledi. Bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduklarını ifade eden Elçiçek, "Vatandaşlar gelip burada iftarını açıyor, bu çok güzel bir şey. Bu tür etkinliklerin olması halk için çok iyidir. En azından terör olaylarının ardından halkı bir araya toplamak, onlara moral vermek, streslerin üzerlerinden kalkması güzel bir şey." dedi.

Elçiçek, en çok huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduklarına işaret etti.

Adil Kaçar da kurulan sofraya halkı konuk eden ve onları önemseyen belediyeye teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamını istedi.

Muhabir: Fecri Barlık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.