Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,796.00
BIST 100
9,092.21
Yaşam

Lösemili Ayaz bebeğin oyun arzusu ilik nakline bağlı

İzmir'de dünyaya gözlerini açtıktan 6 ay sonra lösemi teşhisi konulan 3 yaşındaki Ayaz bebeğin ailesi, ilik nakli olması durumunda, denizi çok seven çocuklarını ilk ilk iş olarak sahile götürecek.

Efsun Yılmaz  | 07.07.2017 - Güncelleme : 09.07.2017
Lösemili Ayaz bebeğin oyun arzusu ilik nakline bağlı

Izmir

İZMİR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde tedavi gören Ayaz Gök'ün bebekliği yaklaşık 2 yıldır hematoloji bölümünün koridorlarında geçiyor. Doğduktan tam 6 ay sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen ve "akut lenfoblastik lösemi" tanısı konulan Ayaz bebeğe kemik iliği transplantasyonu gerekiyor.

Minik Ayaz'a, yaşaması, anne ve babasının da yüzününün gülmesi için uygun bir donör aranıyor. Yeni yeni konuşmaya başlayan Ayaz bebek, hematoloji bölümünün adeta maskotu haline geldi. 

Anne Gülümser Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "genelde çok neşeli" diye tanımladığı oğlunun tedavi sürecinde yorulduğunu ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Allah kimseye yaşatmasın, evlat olunca çok zor. Onu kaybetme korkusu beni çok yoruyor. Yaşamasını, sağlıklı bir çocuk olmasını, birlikte okula ve lunaparka gitmek istiyorum. Bebeğim suyla oynamayı çok seviyor. İnşallah uygun bir donör bulunur ve ilik nakli de olursa ilk işim onu denize götürmek. Oğluma umut olsunlar, Ayaz'ı yaşatsınlar. Bugüne kadar onu parka hiç gönül rahatlığıyla götüremedim."

Gülümser Gök, yurt dışından kök hücre, kemik iliği bulunması için Almanya'da test yaptıracaklarını, bunun için ilk etapta 6 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu, tedavi sürecinin çok pahalı olduğu için bu parayı bile temin edemediklerini sözlerine ekledi.

Donör vazgeçti

Aşçı olan baba Can Gök ise tedavi sürecinde işinden izin alarak eşi ve oğlunun yanında olmaya çalıştığını dile getirdi.

Kemoterapi tedavisine yanıt alamayınca daha da üzüldüklerini ancak asıl üzüntüyü uygun donör kemik iliği vermekten vazgeçince yaşadıklarını anlatan Gök, "Türkiye'de yüzde 90 uyumlu donör bulduk ama kişi korktuğu için vazgeçti. Ne olur insanlara umut verip hayal kırıklığı yaşatmasınlar. Ben de eşim de gönüllü ilik bağışçısıyız, keşke çocukların yaralarına merhem olabilsek." diye konuştu.

Muhabir: Efsun Yılmaz










Can Gülüm

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın