Yaşam

Mardinli kız çocukları okullarını boyadı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Mardinli kız çocukları, mahallelerindeki okulu kendi elleriyle boyayarak okullarını en güzel hale getirdiler.

09.08.2017 - Güncelleme : 09.08.2017
Mardinli kız çocukları okullarını boyadı

MARDİN

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi personelinin desteğiyle, kız çocukları mahallelerindeki okulu boyadı.

Artuklu ilçesi Tilkitepe Mahallesi'nde yaşayan kız çocukları, belediye personelinin desteğiyle tadilatını da yaptıkları okulu boyayarak, yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte artık güzel şeylerin olduğunu belirtti.

Günden güne kendini yenileyen kentin, değişimiyle beğeni kazandığına işaret eden Yaman, "Bu değişim sadece kent merkezlerinde değil, kırsal mahalle ve köylerimizde de en güzel şekilde kendini göstermektedir." ifadesini kullandı.

Kızların okullarına sahip çıkmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Yaman, "Kızlarımız, açtığımız kurslarımızın ardından okullarının fiziki olarak en güzel hale gelmesini arzu etti. Bizlerle bu fikirlerini paylaştıklarında ise mutluluk duyduk. Hemen gerekli malzemelerin teminini sağlayarak, personelimizle işe başladık. Okulumuz şimdi eskisinden daha güzel duruma geldi. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek olacak." dedi.

Mahalle Muhtarı Bahattin Önal da "Belediyemizin katkılarıyla köyümüzün kızları okulumuzu daha güzel hale getirdi. Halkımız bu durumdan çok mutlu. Bize bu konuda yol açan Yaman'a teşekkür ederiz." diye ekledi.

Muhabir: Osman Öksüz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın