Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.50
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Marmaralı balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazır

Yıpranmış ağlarını onaran, motor ve radar bakımlarını yapan, teknelerini yenileyen balıkçılar, 1 Eylül'de derya kuzularının peşine düşecek.

30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Marmaralı balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazır

TEKİRDAĞ  - EMRAH GÖKMEN

Yıpranmış ağlarını onaran, motor ve radar bakımlarını yapan, teknelerini yenileyen balıkçılar, bereketli bir sezon için 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek, derya kuzularının peşine düşecek.

Balıkçılar, 15 Nisan'da yürürlüğe giren av yasağı sonrası ilk olarak gemi ve botlarını elden geçirerek, motor ve radar bakımlarını yaptı. Balıkçılar daha sonra yıpranmış ağlarını tamir etti.

Onardıkları ağları gemilere alan, botları suya indiren balıkçılar, denize kavuşacakları günü bekliyor. 

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasak kalktıktan sonra balıkçıların denize açılacağını ve her yıl olduğu gibi bu sene de bereketli bir sezon umuduyla limanlardan demir alacaklarını belirtti.

Marmara Denizi'nde uzun bir sahil şeridine sahip kentte balıkçıların denize açılmak için hazır olduğunu aktaran Coşkunçay, "Hazırlıklarımız tamam. 1 Eylül'de Allah nasip ederse 'vira bismillah' deyip limanlardan demir alacağız ve özlediğimiz sularla kavuşacağız. Bizim tek isteğimiz bereketli bir sezonun olması, herkesin ekmeğini kazanması." diye konuştu.

"Denizin bereketli olduğu haberlerini aldık"

Tekirdağ Limanı'nda gırgırla avcılık yapan İdris Şeremet ise kendilerine bağlı gemi ve botların hazırlıklarını tamamladıklarını, denize açılmak için sabırsızlandıklarını anlattı.

Şeremet, 4,5 ay boyunca yeni sezon için gemilerinde bakım-onarım çalışmaları yaptıklarını, motor ve radarları yenilediklerini aktararak, bu sene bereketli bir yıl beklediklerini ve umutlarının o yönde olduğunu ifade etti.

Deniz ne kadar bereketli olursa vatandaşın da o kadar ucuz balık yiyebileceğini aktaran Şeremet, "Bu sene denizin bereketli olduğu haberini aldık. Palamut, lüfer, istavrit gibi balıkların bereketli olduğu söyleniyor. İnşallah güzel, bereketli bir yıl geçiririz de herkes balık yiyebilir. Bizler yeni sezona hazırız. Allah kaza bela vermezse 'vira bismillah' diyerek çok özlediğimiz denizlere kavuşacağız. Rabbim kimsenin emeklerini boşa vermesin." dedi.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.