Dolar
32.39
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.00
BTC/USDT
70,753.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Mucize çocuk' Samet yardım bekliyor

Uşak'ta karaciğer kanseri, epilepsi, astım, bronşit, ağır gelişim geriliğiyle mücadele eden, kemoterapiye giren ve 6 kez ameliyat olan 4 yaşındaki Samet Girgin için yardım kampanyası başlatıldı.

18.03.2017 - Güncelleme : 19.03.2017
'Mucize çocuk' Samet yardım bekliyor Fotoğraf: AA / Aytuğ Can Sencar

UŞAK

Uşak'ta 4 yaşında ağır gelişim geriliği, karaciğer kanseri, epilepsi, astım, bronşit gibi hastalıklara rağmen yaşam mücadelesi veren işitme engelli Samet Girgin, sağlığına kavuşabilmek için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Minik bedeninde birçok hastalıkla mücadele eden Samet için Uşak Valiliğinin oluruyla başlatılan yardım kampanyasıyla tedavi masrafları karşılanacak.

Anne Sevcan Girgin (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kordon dolanması nedeniyle 7 aylık doğan oğlunun 2 ay solunum cihazına bağlı şekilde yoğun bakımda kaldığını, daha sonra beslenme sorunları nedeniyle kilo kaybı yaşadığını, doğuştan damağı delik olduğu için ameliyat olduğunu anlattı.

Ameliyattan sonra damağı tam olarak gelişmediği için Samet'e 2 yaşında gastrostomi tüpü takıldığını, yapılan testlerde oğlunda karaciğer kanseri ortaya çıktığını belirten Girgin, birçok hastalıkla mücadele ederken 4 Ocak'ta da evlerinin yandığını kaydetti.

Yangında, oğlunun tedavisi için evde kullandıkları cihazların da yandığını, sadece mama makinesini kurtarabildiklerini anlatan Girgin, "Oğlumun midesinde enfeksiyon oluştuğu için gastrostomi tüpünü çıkardılar. Maddi sıkıntılarımızdan dolayı tekrar bu cihazı alamadık ve taktıramadık. Samet'i biberon ile beslemeye başladık. Samet'in damaklarında sorun olduğu için beslenmekte sıkıntı yaşıyor. Katı gıda asla yiyemiyor. Evimizin yanması Samet'in tedavisinin aksamasına neden oldu." diye konuştu.

6 ameliyat geçirdi

Gelişim geriliği görülen Samet'in kemoterapi gördüğünü, tüm zorluklara rağmen oğlunu hayatta tutmak için mücadele verdiklerini vurgulayan Girgin, tedavi masrafları için yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Oğlunun 4 yılda 6 ameliyat geçirdiğini, çocuğun küçük bedeninin kemoterapi seansları nedeniyle güçsüz düştüğünü anlatan Sevcan Girgin, "Oğlumun durumu kötü. Biz valilik izni ile bir yardım kampanyası başlattık. Bize sadece Samet'in masrafları için kullanabileceğimiz banka hesabı açtılar. Ben duyarlı vatandaşlardan, oğlumun tedavisi için yardım etmelerini bekliyorum. Oğlumu hayatta tutmak istiyorum. Samet hayata bu kadar gülerek bakarken onu kaybetmek istemiyorum. Ben bir anne olarak Samet'e yardım eli uzatılmasını, tedavisinin yapılmasını istiyorum." dedi.

Samet'in ağır gelişim geriliği nedeniyle bedeninin yaşıtlarına göre çok küçük olduğunu belirten Girgin, 58 santimetre boyunda ve 8 kilo ağırlığındaki oğlunun, işitme engelinin yanı sıra karaciğer kanseri, epilepsi, astım bronşit gibi hastalıklarla mücadele ettiği için "küçük dev adam" olarak adlandırdıklarını aktardı.

Aylık gideri 2 bin lirayı buluyor

Samet'in mama, bez ve sağlık giderleri için aylık bin 500, 2 bin lira civarında harcamaları olduğunu, eşinin asgari ücretle bir fabrikada işçi olarak çalıştığını dile getiren Sevcan Girgin, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine destek olmalarını istedi.

Girgin, oğlunun yaşaması için elinden gelen çabayı gösterdiğini vurgulayarak, "Samet, yüzde 91 özürlü. Oğlumun mama, bez ve sağlık giderleri için yardım istiyoruz. Evde bakım parası alıyoruz ancak hastane giderleri ve ameliyatlar ve son yaşadığımız olaylar nedeniyle zor durumdayız." ifadelerini kullandı.

Samet için yardımda bulunmak isteyenlerin Uşak Valiliğiyle iletişime geçebileceği bildirildi.

Muhabir: Aytuğ Can Sencar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.