Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.30
BTC/USDT
70,032.00
BIST 100
9,124.75
Yaşam

Müftülükten kötü niyetli yapılara karşı gençlik seferberliği

İstanbul Müftülüğü, gençleri zararlı yapıların tuzağından korumak ve onlara dini, ahlaki ve kültürel değerleri benimsetmek için Diyanet İşleri Başkanlığı desteğiyle hazırladığı projeleri hayata geçirmeye başladı.

Adem Demir  | 23.10.2017 - Güncelleme : 23.10.2017
Müftülükten kötü niyetli yapılara karşı gençlik seferberliği

Istanbul

İSTANBUL – ADEM DEMİR

Edinilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı desteğiyle geliştirilen projeler kapsamında ilk etapta İstanbul’daki gençlerle ilgilenmeleri amacıyla 80 koordinatör görevlendirildi.

Türk Kızılayı'na ait Heybeli Ada Gençlik Kampı, geçici olarak İstanbul Müftülüğüne tahsis edildi. Üniversitelerde okuyan gençler, günübirlik olarak bu kampa götürülerek onlara tarihi ve turistik yerler gezdiriliyor, masa tenisi, voleybol, basketbol ve yürüyüş gibi sportif aktiviteler yaptırılarak dini değerler sevdiriliyor.

Yakın zamanda üç adet gençlik çalıştayı gerçekleştiren müftülük, 20 Eylül ile 20 Ekim arasında Heybeliada Gençlik Kampı'na 600'ü aşkın genç götürdü. 18 ile 29 yaş aralığındaki tüm gençlere ulaşmayı hedefleyen müftülük; izcilik kampları, ada gezileri, okuma kampları ve yaz aylarında yapılacak faaliyetlerle İstanbul’da dokunmadık, temas edilmedik genç bırakmak istemiyor.

270 uzmanla bir araya gelindi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü olarak gençlere kültürel ve sosyal içerikli faaliyetlerle dini değerleri sevdirmek için pek çok kurumla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, bu amaçla Kızılay'ın kendilerine tahsis ettiği Heybeliada'daki Gençlik Kampı'nda düzenledikleri etkinliklerle gençlerle bir araya geldiklerini ve onların birbirleriyle kaynaşmaları, kendi aralarında dostluk geliştirmeleri, bilgi ve görgülerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Gençler ve farklı gruplarla ilgilenecek 80 gençlik koordinatörü, Darülaceze'de çalışan 60 görevli, engelli 50 koordinatör ve madde bağımlılığıyla mücadele eden 80 kişi olmak üzere toplam 270 kişiyle bira araya gelindiğini ve uzmanların tavsiyelerini aldıklarını aktaran Yılmaz, "Önümüzdeki günlerde gençlere kültürel ve sosyal içerikli dini eğitim vermekle görevlendirilmiş koordinatörlerimizin denetim ve gözetiminde din eğitimi verilecek." dedi.

"Gençleri önemsiyoruz, onlar bizim geleceğimiz"

Hizmetlerin ulaşımı konusunda mekan, imkan ve insana ihtiyaç duyulduğunu Türkiye'de insan kaynağı ve imkanların mevcut olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Güzel mekanlarda insanlarımızı buluşturup kaynaştırıp, dertlerini dinlemek önemli. Yapılan etkinliklerde verilen mesaj çok güzel. Gençlerimizin doğal ortamlarda tabiatla baş başa denize nazır, orman arasında sosyal kültürel anlamda bir din hizmeti almaları, onların da bizim de hoşumuza gidiyor. İnşallah, önümüzdeki günlerde insanlarımızı daha fazla güzel mekanlarda buluşturmayı hedefliyoruz."

Eğitimli ve kendi konularında uzmanlaşmış din görevlilerinin gençlerle gelerek onlarla birlikte anlamlı işlere imza atacaklarına inandığını vurgulayan Yılmaz, "Gençleri önemsiyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Değerlerimizi geleceğe taşıyacak insanlardır. Onlarla bir araya gelmek, camilerimizi ve eğitim yuvalarımızı onlarla şenlendirmek ve onların dertlerine deva olabilecek hizmetleri yapmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.