Dolar
32.47
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.40
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Muhtar sıra dışı hizmetleriyle takdir topluyor

Gaziantep'te, haşerelere karşı ücretsiz ilaçlama yapan, vatandaşlara sorunlarının çözümü için her saatte arayabilecekleri cep telefonu numarası vererek adeta 'Alo Muhtar' hattı oluşturdu.

Kemal Karagöz  | 06.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
Muhtar sıra dışı hizmetleriyle takdir topluyor

Gaziantep

GAZİANTEP

Gaziantep'te, haşerelere karşı ücretsiz ilaçlama yapan, vatandaşlara sorunlarının çözümü için her saatte arayabilecekleri cep telefonu numarası vererek adeta "Alo Muhtar" hattı oluşturan muhtar Aladdin Demir, hizmetleriyle takdir topluyor.

Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Çukur Mahallesi Muhtarı Demir, 35 yıllık esnaflığın ardından son yerel seçimlerde muhtarlığı kazandı.

Mahalle sakinlerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Demir, satın aldığı sırt pompasıyla sokak sokak dolaşarak haşerelere karşı ücretsiz ilaçlama yapıyor. Muhtar seçildikten sonra aldığı cep telefonu numarasını mahalle sakinlerine dağıtan Demir, 24 saat kendisine ulaşan talepleri karşılamaya ve sorunları çözmeye çalışıyor.

Demir, ayrıca cenaze ve düğün gibi olaylar hakkında cep telefonlarına kısa mesaj atarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Sosyal sorumluluk projelerini de destekleyen muhtar, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde silah ve patlayıcı madde kullanımının önüne geçmek amacıyla düğünleri yakından takip ederek, vatandaşları uyarıyor.

 Telefonuna 24 saat ulaşılabiliyor

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin her türlü sorunuyla yakından ilgilenmeye çalıştığını söyledi.

Muhtar seçildikten sonra ilk olarak ikinci telefon hattı aldığını bildiren Demir, "Cep telefonu numaramı neredeyse tüm mahalleliye dağıttım. Bir nevi 'Alo Muhtar' hattı oluşturdum. Hangi saat olursa olsun gelen çağrılara cevap veriyorum. Çünkü vatandaşlarımızın istediği zaman muhtara ulaşması gerekiyor" dedi. 

Özellikle yaşlı ve bakıma muhtaçların problemleriyle ilgilendiğini dile getiren Demir, talep üzerine mahallede ücretsiz ilaçlama yaptığını da ifade etti. Demir, "Ev, iş yeri veya sokaklarda haşereler nedeniyle ilaçlamaya ihtiyacı olan her vatandaşımızın isteğini karşılıyorum. Sırt pompasıyla gidip ilaçlama yaptığımda birçok kişi şaşırıyor ama bu işi zevkle yapıyorum. Çünkü 'Mahallemde huzur varsa ben de huzurluyum' anlayışıyla hizmet etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Demir, hafta sonu ve bayram izni dahi kullanmadığını, kendisini mahallesine adadığını kaydetti.

"Muhtarımızdan çok memnunuz"

Mahalle sakinlerinden Abdulkadir Altın ise yaşadıkları en küçük sorunu muhtarlarıyla paylaştıklarını vurguladı. 

Demir'in özellikle cep telefonuna anında cevap vermesinden mutluluk duyduklarını anlatan Altın, "Muhtarımızla sürekli istişare halindeyiz. Kendisi her türlü sıkıntıya çözüm buluyor, hizmetlerinden çok memnunuz. Mahallemizde yaşlı nüfus fazla. Yaşlılara maddi ve manevi yardımcı oluyor. Muhtarımızdan çok memnunuz" dedi.

Şerif Dağdelen de mahalle muhtarının çok çalışkan olduğunu, telefon numarasını verdiğini, evlerinin ilaçlanması gerektiği veya hastalandıkları zaman kendilerine yardımda bulunduğunu belirtti.

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.