Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,781.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Müzmin bekar dişi jaguara eş aranıyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde "Şakir" olarak tanınan zürafaya geçen aylarda eş bulunmasının ardından yetkililer, şimdi de türü bakımından Türkiye'de tek olan dişi jaguar "Hasret"e eş bulmaya çalışıyor.

30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
Müzmin bekar dişi jaguara eş aranıyor Foto: Adsız Günebakan/AA

GAZİANTEP - KEMAL KARAGÖZ

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, uzun süren eş bulma çalışmalarının ardından geçen aylarda muradına eren zürafa "Şakir"den sonra şimdi de türü bakımından Türkiye'de tek olan dişi jaguar "Hasret"e eş bulmaya çalışıyor.

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, egzotik kuşlardan balıklara, sürüngenlerden yırtıcı hayvanlara kadar pek çok sayıda hayvana ev sahipliği yapıyor.

Her yıl binlerce misafirin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde, bu yıl dişi benekli jaguar "Hasret" için eş bulma telaşı yaşanıyor.

Yaklaşık 10 yıl boyunca hayvanat bahçesinin müzmin bekarı olarak anılan "Şakir" adlı zürafa için eş arayan ve çalışmalarını geçen aylarda tamamlayarak zürafayı yalnızlıktan kurtaran yetkililer, şimdi de dişi jaguar için kolları sıvadı.

Almanya'nın Duisburg kentinden 5 yıl önce getirilen ve türü bakımından Türkiye'de tek olan 7 yaşındaki dişi jaguara eş bulmak için yurt dışındaki tüm hayvanat bahçeleriyle iletişime geçen yetkililer, en kısa sürede Hasret'e eş bulunması için çaba sarf ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.