Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.70
BTC/USDT
69,978.00
BIST 100
9,152.69
Yaşam

Öğrenciler Suriyeliler için 'Gönül Köprüsü' kurdu

Elazığ'da lise öğrencileri ile öğretmenlerinin görev aldığı "Gönül Köprüsü" projesi ile Suriyeliler için gıda ve giysi gibi ihtiyaç malzemeleri toplandı.

Bestami Bodruk  | 30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Öğrenciler Suriyeliler için 'Gönül Köprüsü' kurdu

Elazığ

ELAZIĞ

Elazığ'da 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, başlattıkları "Gönül Köprüsü" projesi ile Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor.

Proje kapsamında, ilde yaşayan Suriyeli sığınmacılar için temel gıda malzemesi, elbise, ayakkabı, oyuncak, mobilya, beyaz eşya ve yakacak toplandı. Proje nedeniyle zamanlarının büyük bölümünü okulda geçiren öğrenciler, yardımların temizlenmesi ve paketlenmesine de katkı sağlıyor.

Okul müdürü Fetullah Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilere toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Kılınç, "Öğretmen ve öğrencilerimizin tamamen içerisinde olduğu, yoğunluklu olarak paylaşım süreci olan bir projedir. Dolayısıyla bu projeyle aslında eğitim sistemimizde de var olan bir amacı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizi bedenen, ahlaken ve ruhen iyi birer vatandaşlar ve iyi bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz'' dedi.

Muhabir: Bestami Bodruk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.