Yaşam

'Onu cennetten bir hediye olarak görüyorum'

Serebral palsi hastası İbrahim Taştekin'in annesi, oğlunun her ortamda sevildiğini, kendilerine nasıl hayata bağlanılması ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrettiğini söyleyerek, "Onu cennetten bir hediye olarak görüyorum." dedi.

03.12.2017 - Güncelleme : 04.12.2017
'Onu cennetten bir hediye olarak görüyorum'

ERZURUM - Muhammet Mutaf

Erzurum'da serebral palsi hastalığı sebebiyle vücudu tamamen kasıldığı için hareket etmekte zorlanan 9. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki İbrahim Taştekin, kuru yiyecekler hariç yemek yiyemiyor, sulu gıdalar içemiyor, elbiselerini giyinip çıkaramıyor ve kişisel ihtiyaçlarını gideremiyor.

Annesi başta olmak üzere ailesinin yardımıyla ihtiyaçlarını gideren Taştekin, evlerinin balkonuna yaptırılan özel asansörle evinden çıkarak okuluna, eğitim aldığı rehabilitasyon merkezine ve gençlik merkezine gidiyor.

Ailesinin ve çevresinin neşe kaynağı

Ellerini kullanmakta ve konuşmakta güçlük çeken Taştekin, azmi, isteği ve başarısıyla rehabilitasyon merkezinde ahşap ve süs boyaması ile kum sanatı, gençlik merkezinde bilgisayarda photoshop dersi ve matematik dersi alarak hem engellerini ortadan kaldırmaya çalışıyor hem de bu durumuna rağmen ailesinin ve çevresinin neşe kaynağı oluyor.

"Sürekli bir şeylerle uğraşmak isteyen ve çalışmak isteyen bir insan"

Anne Havva Taştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne karnında beyin damarları susuz kaldığı için doğuştan engelli olan oğlunun doğumunun ardından serebrel palsi ile yaşadığını söyledi.

Oğlunun bu haliyle bile neşe kaynağı olduğunu anlatan Taştekin, "Bizim canımız sıkılır, moralimiz bozulur, üzgün dururuz ama o hep güler yüzlü. Hayata hep pozitif bakan, sürekli bir şeylerle uğraşmak isteyen ve çalışmak isteyen bir insan." ifadelerini kullandı. 

"'Ne güzel ki Allah seni bize vermiş' diyorum"

Taştekin, oğlunun her ortamda sevildiğini belirterek oğlunun kendilerine nasıl hayata bağlanılması ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrettiğini söyledi.

Havva Taştekin, "O akülü arabasını sürerken ben yanında gittiğim zaman bile çok mutlu oluyorum. Yolda gittiğimiz zaman bazen 'Anne keşke ben de yürüyebilseydim, top oynayabilseydim' diyor. 'Biz özeliz, sen toplum içerisinde özelsin, Allah seni böyle yaratmış. Ne güzel ki Allah seni bize vermiş' diyorum. Onu cennetten bir hediye olarak görüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"İbrahim'in gülmesi her şeye yetiyor"

Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Gözütok da İbrahim Taştekin'in bir gün gençlik merkezine gelip photoshop çalışmak istediğini söylediğini anlatarak buna şaşırıp 'yapabilir mi' diye tereddüt ettiklerini söyledi.

İbrahim Taştekin'in photoshop'ta ciddi ilerleme sağladığını belirten Gözütok, şunları aktardı:

"Matematik de çalışan İbrahim Taştekin okulundan bu merkeze kendi imkanlarıyla geliyor, akşamları da biz engelli servisimizle evine bırakıyoruz. Yaklaşık 3 aydır buradaki çalışmalara devam ediyor. Taştekin, potoshop'ta çok iyi ve ilerliyor. Taştekin'in gülmesi her şeye yetiyor, hayat dolu bir insan. Engelleri kaldırıyor, inşallah üniversiteyi de kazanacak." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.