Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.13
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,848.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Ormanların 'kadın korumaları'

Konya Orman Bölge Müdürlüğü Ermenek İşletmesinde çalışan kadın muhafaza memurları, ilçedeki orman varlığını korumak için zorluklara aldırmadan azimle çalışıyor.

Abdullah Doğan  | 25.05.2016 - Güncelleme : 26.05.2016
Ormanların 'kadın korumaları'

Konya

KONYA - ABDULLAH DOĞAN

Konya Orman Bölge Müdürlüğü Ermenek İşletmesinde çalışan kadın muhafaza memurları, ilçedeki orman varlığını korumak için zorluklara aldırmadan azimle çalışıyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki ormanda görev yapan Demet Kurt ve Sümeyra Tuluk, çalışma azmi ve gayretiyle bölgedeki köylülerin takdirini topluyor.

Göreve 2012'de başlayan Kurt ve Tuluk, ormanda seyreltme ve gençleştirme işlemi yapıyor, orman varlığına yönelik tehditlere karşı devriye gezip kilometrelerce yol katediyor.

Memuriyete Ermenek'te başlayan 29 yaşındaki Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise eğitiminin ardından girdiği KPSS'de aldığı puanla işe başladığını söyledi.

Daha önce mesleğe ilişkin hiçbir hedefinin bulunmadığını anlatan Kurt, "Ormanı çok seviyorum. Göreve başladığımda çok heyecan vardı. Sümeyra ile memleketten tanışıyoruz. İkimizin de aynı yerde çalışıyor olması çok keyifli oldu. Buradaki köylülerimiz de ormanlara kendi evlatları gibi sahip çıkıyor. Bu da işimizi ve görevimizi kolaylaştırıyor." dedi.

Kadın ormancılar köylüleri şaşırtmış

Kadın orman muhafaza memuru olarak işe başladığında çevresinden bazı tepkiler aldığını dile getiren Kurt, mesleğini, bazı zorlukları bulunmasına rağmen severek yaptığını ifade etti.

Göreve atandığında ilk işinin köy muhtarıyla tanışmak olduğunu bildiren Kurt, şöyle konuştu:

"İlk geldiğimizde şefimiz, bizi köy muhtarlarıyla 'kadın ormancılar' diye tanıştırdı. Kahvehanedekilerin hepsi kalktı, şaşkın gözlerle baktı. Zamanla alıştılar. Biz de buna alıştık. Orman köyünde kesim işi vardı. Muhtar, bizi köyün kahvehanesine götürdü. Kahvehanede oturan 80 yaşlarındaki Mehmet amcamız bizi görünce hayretle baktı. Sonra, 'Devlet kadınları iyi ki koruma yapıyor' dedi. Neden diye sorduğumda, 'Eskiden bu işler bu kadar hızlı yapılmazdı. Dilekçeyi sabah bıraktım, öğlen çıkıp geldiniz, hızlısınız' dedi."

Sürekli arazide olduklarını anlatan Kurt, "Yemeğimizi kendimiz yapıyoruz. Sefertasımızla yemeğimizi taşıyoruz. Konya'daki müdürümüz de kadın. Burada fidan işletmesinde de bir kadın arkadaşımız var. Sürekli bir aradayız. 'Kadın ormancı zorlanır' diye bir düşünce var ama biz hiç zorlanmadık. Burada ormancılardan korkuyorlar ama bizi çocukları gibi severler. Hedefim mühendislik okumak. Üniversite sınavına girdim, kazandım ama bir türlü gidemedim." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın