Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.90
BTC/USDT
70,237.00
BIST 100
9,085.81
Yaşam

Pistlerde başlayan aşk şampiyon çocuklar yetiştirdi

İzmir'de atletizm pistinde tanışarak evlenen Sancak çifti, spor yaşantılarını antrenör olarak sürdürüp milli takıma hem çocuklarını hem de öğrencilerini kazandırdı.

04.12.2017 - Güncelleme : 05.12.2017
Pistlerde başlayan aşk şampiyon çocuklar yetiştirdi Fotoğraf: AA/Emin Mengüarslan

İZMİR - Eşber Ayaydın

İzmir'de atletizm pistinde tanışarak hayatlarını birleştiren ve milli formalarıyla uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle Türk bayrağını dalgalandıran Hanife-Murat Sancak çifti, bayrağı kendileri gibi milli formayla ter döken 2 çocuğuna ve öğrencilerine devretmenin gururunu yaşıyor.

Sporla lise yıllarında, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle başlayan Hanife ve Murat Sancak çifti, atletizm pistinde rakiplerini geride bırakarak bir çok madalya ve derece elde etti. Başarılarını evlilikle taçlandıran sporcular, atletizme olan aşklarını antrenör olarak sürdürüp milli takıma hem çocuklarını hem de öğrencilerini kazandırdı. 

Milli Takım ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) atletizm antrenörü 49 yaşındaki Hanife Sancak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun içerisine çocuklarını da katarak devam ettiklerini aktararak, yarışmalara katılmaya bir süre ara verdiğini ve bu sürede kendisini antrenörlük noktasında yetiştirdiğini aktardı.

Çocukları için pistlerden ayrılmadılar

Evliliğin ilk yıllarında da çocuklarının sporcu olmasının hayalini kurduklarını anlatan Sancak, çocuklarını pistte tutmak için onlarla sürekli ilgilendiklerin söyledi.

Sancak, kendisinin ve eşinin yanı sıra çocuklarının da milli takıma seçilmesinin gurur verici bir şey olduğunu anlatarak, "Çocuklarımın milli takımda olması çok gurur verici bir duygu. Biz de spor yaptık, orada heyecan ve gurur duyduk ama çocuklarımızla duyduğumuz gurur çok daha fazla. Kendi çocuklarımızın ve yetiştirdiğimiz çocukların başarıları bizi çok daha fazla mutlu ediyor." diye konuştu.

Evde baba sahada antrenör

Milli takım ve TOHM antrenörü Murat Sancak, atletizme başladığı ilk dönemlerde ailesinden gizli olarak çalışmalara katıldığını ve bu durumun milli takıma seçilene kadar saklı kaldığını söyledi.

Sancak, çocukları için evde 'baba', sahada 'hoca' olduğunu anlatarak, pistlerde çocukları ve öğrencileri arasında ayrım yapmadan çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Milli formayı taşıyan bütün çocuklar için büyük heyecan taşıdığını aktaran Sancak, şunları söyledi:

"Benim 1978 yılında başlayan atletizm aşkım daha sonra eşimle, arkasından gelen kızım ve oğlumla devam eden bir bayrak yarışı niteliğinde. Biz atletizm pistinde eşimle çok uzun yıllar vakit geçirdik, bunun en büyük sebebi çocuklarımızın devam ettirmesiydi, bu bize ayrı bir gurur verdi. Bizimle başlayan aşk, bayrak yarışı şeklinde çocuklarımıza inşallah daha sonra da onların çocuklarına kadar devam etmesi." 

"Pistlere çıkmamda anne ve babamın spora olan aşkı etken oldu"

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan ve milli takım formasıyla atletizm de bir çok derece elde eden Berfe Sancak (23), koşu pistine ilk başlarda bir oyun şeklinde yaklaştığını zamanla bunun bir tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Babasının antrenörlüğünde girdiği yarışmalarda derece elde ettiğini ve 2012 yılında ilk defa milli takıma seçildiğini anlatan Berfe, "Pistlere çıkmamda anne ve babamın spora ve birbirlerine olan aşkı çok büyük etken oldu." dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.