Yaşam

PKK'nın katlettiği doktorun ailesinin acısı dinmiyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen yıl 31 Ağustos günü yol kesen PKK'lı teröristlerce katledilen doktor Abdullah Biroğul'un ailesinin matemi sürüyor.

31.08.2016 - Güncelleme : 01.09.2016
PKK'nın katlettiği doktorun ailesinin acısı dinmiyor Fotoğraf: Süleyman Umut Gürhan/AA

DİYARBAKIR  - Süleyman Umut Gürhan

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen yıl bugün, yol kesen terör örgütü PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul, ölüm yıl dönümünde ailesi tarafından hüzünle anıldı.

Kulp ve Lice arasındaki Yapraklı köyü yakınlarında, 31 Ağustos 2015'de karayolunu keserek kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapmak isteyen teröristlerin, durmadığı gerekçesiyle ateş açtığı araçta hayatını kaybeden Biroğul'un (29) katledilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen anne ve babasının duyduğu acı ilk günkü gibi taze.

Evlatlarını kaybetmenin matemini süren anne ve baba, teröre tepki göstererek, yaşanan acıların son bulmasını diliyor.

"Çocuğumu biz okutmadık, devlet okuttu"

Biroğul'un babası Ahmet Biroğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu kaybetmekten duyduğu üzüntüyü gözyaşlarıyla anlattı.

Oğlunun işini severek yaptığını ve dindar bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Biroğul, zor şartlarda çocuğunu okuttuğunu söyledi.

Devletin verdiği burslar sayesinde oğlunun üniversite eğitimini tamamladığını dile getiren Biroğul, "Oğlum üniversiteyi kazandığında onu nasıl okutacağımı düşündüm. Çocuğumu biz okutmadık, devlet okuttu. Başbakanlık bursu olmasaydı, okuyamazdı. Çünkü benim ne bir gelirim ne de başka bir kazancım vardı. 'Allah devletimizi güçlendirsin' diye, oğlum sürekli dua ederdi." diye konuştu.

"Çocukları aşısız bırakmayacağım"

Oğlunu insanlara hayırlı olması için okuttuğunu vurgulayan Biroğul, şöyle konuştu:

"Vatanına, milletine hayırlı bir evlattı. İnsanlara hizmet yapmak istiyordu. Oğlum suçsuz, günahsız yere öldürüldü. Onu yokluk içinde okutmuştum. Benim çocuğum bunu hak etmemişti. Öldürülmeden önce ilçelerde geziyor, 'Hiçbir köyde çocukları aşısız bırakmayacağım.' diyordu. Memleketini ve insanları seven bir kişiydi. Sadece benim değil, kimsenin evladı ölmesin. Biz de bu memleketin evlatlarıyız. Türkiye'nin önü açılıyor ama izin vermiyorlar. Sürekli oyunlar oynanıyor."

"Oğlum bir iyilik meleğiydi." diyen Biroğul, oğlunun öldüren terör örgütüne tepki göstererek, savaş durumlarında bile sağlık kuruluşlarına ve sağlık görevlilerine zarar verilmediğini belirtti.

"Bunlar Kürtlerin iyiliğini istemiyor"

Biroğul, "Bunların yaptıkları memleketimizi geriye götürüyor. Diyarbakır'ı olaylarla 20 yıl geriye götürdüler. Devlet nereye el atıyorsa oraya engel çıkarıyorlar. Bunlar Kürtlerin iyiliğini istemiyor. Memlekette huzur, birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Huzur olursa yatırım da gelir. Her gelen taş atarsa olmaz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın