Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,211.97
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,844.00
BIST 100
8,982.25
Yaşam

Platinli bacaklarıyla rızkının peşinden gidiyor

Sakarya'da, bacaklarında platin bulunmasına rağmen kilometrelerce yol katedip kağıt ve plastik toplayarak geçimini sağlayan 65 yaşındaki Saadet Benli, hayat mücadelesiyle örnek oluyor.

Onur Orhan  | 07.12.2017 - Güncelleme : 08.12.2017
Platinli bacaklarıyla rızkının peşinden gidiyor

Sakarya

SAKARYA - Onur Orhan

Severek evlendiği 41 yıllık hayat arkadaşını kalp krizi sonucu kaybeden 4 çocuk annesi Saadet Benli, eşinin ölümünün ardından evini geçindirmek zorunda kaldı. Ağrıları nedeniyle her iki bacağından ameliyat olan ve platin takılan Saadet teyze, kağıt toplayıcılığı işine başladı.

Bir eskiciden temin ettiği bebek arabasıyla her gün Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinden sabahın ilk ışığıyla yollara düşen Benli, kimi zaman çöpleri karıştırarak, kimi zaman da dükkanlardan topladığı kağıt, plastik ve naylonları satarak Bingöl'de vatani görevini yapan oğluna harçlık gönderiyor.

 

"150 lira verip yeni bebek arabası alamam ki"

"Çocuk askerde, ev kira, ne yapayım mecburum." diyen Benli, "Sabah ezanında bir çıkıyorum, neredeyse akşam ezanına kadar devam. Plastik, karton, naylon topluyorum, ne bulabilirsem, demir bulsam demir de alıyorum." ifadesini kullandı.

Benli, ağrıları nedeniyle bacaklarından protez ameliyatı olduğunu anlatarak, "O yüzden bebek arabası kullanıyorum. Eskici götürüyor, ben ondan alıyorum. 150 lira verip de yenisini alamam ki. Dört gün sonra o da kırılır. Bu kırılırsa yedek alıyorum hemen. Çocuklardan umut yok, çocuklar kendini zor besliyor, onlardan bekleme bir şey." diye konuştu.

En büyük isteği hacca gitmek

Saadet Benli, çok güzel tepkilerle karşılaştığını aktararak, "Çay veriyorlar, karton veriyorlar, 'Çay iç, gel 5 dakika soluklan.' diyorlar. Yani öyle yer de var ama suratını asıp veren de var. Kimseden beklentim yok. En çok hacca gitmek istiyorum, hiç gidemedim, başka bir şey istemem, tek isteğim o ama gidemedim, gidemem de." ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.