Yaşam

'Romantik tesisatçı'dan aşkına 700 kıtalık şiir

Aydın'ın Germencik ilçesinde, çevresinde "romantik tesisatçı" olarak tanınan Atilla Mercimek, eşine duyduğu aşkı 700 kıtayı bulan şiirle dile getirdi.

23.06.2016 - Güncelleme : 23.06.2016
'Romantik tesisatçı'dan aşkına 700 kıtalık şiir Fotoğraf: Necip Uyanık/AA

Aydın

AYDIN - Ferdi Uzun/Necip Uyanık

Azerbaycan'da inşaat işçiliği yaptığı dönemde aşık olup evlendiği eşine sevgisini anlatmak isteyen Atilla Mercimek, 700 kıtadan oluşan şiir yazdı.

Askerliğini tamamlamasının ardından su ve doğalgaz tesisatı kurulumu ve tamiri ile ilgili çalışmaya başlayan, inşaat projeleri için farklı kentlere giden Mercimek, bu süreçte de şiir tutkusundan vazgeçmedi.

Arkadaşlarının kendisine "romantik tesisatçı" lakabını taktığını dile getiren Mercimek, Bakü'de çalıştığı sırada aşık olduğu eşine 3 yılda 700 kıtalık şiir yazdı.

Şiirlerini yazdığı 130 sayfadan oluşan yaklaşık 35 metreyi bulan kağıdı komşularının yardımıyla sokakta açan Mercimek, iş arkadaşlarının yanı sıra mahalle halkı tarafından da "romantik tesisatçı" olarak anılıyor.

AA muhabirine, 2012'de Türk müteahhitlik şirketinin yürüttüğü konut projesinde çalışmak üzere Bakü'ye gittiğini anlatan Mercimek, hiçbir zaman vazgeçmediği şiir yazma tutkusunu burada da sürdürdüğünü söyledi.

"Şiirlerim anlam kazandı"

Mercimek, Bakü'de şiir dinletisi sunulan bir mekanda karşılaştığı ve ilk görüşte aşık olduğu eşiyle tanışmasını şöyle aktardı:

"Bir gün iş çıkışı şiir dinletisinin olduğu mekana gittim. Orada Gülebatın'ı gördüm. Çok etkilendim ve kendisine şiir yazdım. Sonra kendisiyle bir vesile ile tanıştım. O hayatıma girdiği andan itibaren eşime her gün şiir yazmaya başladım. O zamana kadar da şiir yazıyordum ama şiirlerimin anlam kazandığını onu gördükten sonra anladım. Yazdığım her kıtanın anlamı farklı olmaya başladı. Kafkas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Gülebatın ile evlendik. Okulu bittikten sonra da Türkiye'ye geldik."

Eşini ve ona olan aşkını anlatmak için Azerbaycan'da yazmaya başladığı şiirin 3 yılda 700 kıtaya ulaştığını dile getiren Mercimek, bu çalışmasının edebiyat tarihi açısından da eşine az rastlanır olduğunu savundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın