Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Sadece yaşlı nüfusumuz 62 ülkenin nüfusundan fazla'

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Aydın, "Ülkemiz, 6,6 milyonu aşan yaşlı nüfusuyla Norveç, Singapur, İrlanda, Danimarka ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin nüfusunu geride bırakmış durumda" dedi.

Ayşenur Sağlam  | 24.03.2017 - Güncelleme : 24.03.2017
'Sadece yaşlı nüfusumuz 62 ülkenin nüfusundan fazla'

Ankara

ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın, Türkiye'nin 6,6 milyonu aşan yaşlı nüfusuyla Norveç, Singapur, İrlanda, Danimarka ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin nüfusunu geride bıraktığını belirterek, "Sadece yaşlı nüfusumuz 62 ülkenin nüfusundan fazla." dedi.

Aydın, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 65 yaş ve üzerindeki kişilerin toplam nüfus içindeki payının yüzde 8,3 olduğunu ve her yıl yaşlı nüfusun artma eğilimi gösterdiğini ifade etti.

Dünya nüfusunun yüzde 8,7’sini yaşlı nüfusun oluşturduğuna işaret eden Aydın, Türkiye'nin 167 ülke arasında 66. sırada yer aldığını ve en yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ülkeler sıralamasında Monako, Japonya ve Almanya'nın başı çektiğini bildirdi.

Türkiye'de 65 ve üzeri yaştaki nüfusun, birçok ülke nüfusunu da geride bıraktığını vurgulayan Aydın, "Ülkemiz, 6,6 milyonu aşan yaşlı nüfusuyla Norveç, Singapur, İrlanda, Danimarka ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında bulunduğu 62 ülkenin nüfusunu geride bırakmış durumda." diye konuştu.

"Aktif ve sağlıklı yaşlanma ve nesiller arası dayanışma yılı"

Aydın, Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresinin ortalama 78 yıl olduğunu anımsatarak, yaşlı nüfus ve yaşlılık ile ilgili yapılması gerekenlerin giderek arttığını söyledi.

2017 yılını "aktif ve sağlıklı yaşlanma ve nesiller arası dayanışma yılı" ilan ettiklerine dikkati çeken Aydın, ulusal düzeyde yaşlılara yönelik sağlık ve sosyo-ekonomik politikaların oluşturulmasında yasa yapıcı ve uygulayıcılarla ortak çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. 

"Dünya Yaşlılar Kurultayı Türkiye’de toplanacak"

Türkiye'nin hizmet sektöründe dünyada sayılı ülkelerden olduğuna dikkati çeken Aydın, "Ülkemiz, deniz, kaplıca, iklim, gastronomi, doğa ve kültür turizmi ile dünyada sayıları 1 milyarı aşan ve 2050 yılında 2 milyarı aşacak yaşlılar için cennet bir ülkedir. Yaşlıların ilk defa bir araya gelerek sorunlarına çözüm arayacağı Dünya Yaşlılar Kurultayı ekimde Türkiye'de toplanacak." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın