Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.78
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
71,276.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Savaş mağdurlarını hayırseverler giydiriyor

Suriye'nin kuzeyinde nüfusun en yoğun olduğu Bab, Azez ve Cerablus'ta TDV tarafından hayırseverlerin desteğiyle açılan 8 giyim mağazasından savaş mağdurları, bedenlerine ve zevklerine uygun kıyafetleri seçerek ücretsiz alma imkanı buluyor.

28.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
Savaş mağdurlarını hayırseverler giydiriyor

HALEP - RAUF MALTAŞ

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle daha güvenli olduğu için Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen binlerce Suriyelinin insani ihtiyaçlarının büyük bölümü sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanıyor.

Bölgede yardım faaliyeti yürüten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) de başta Bab, Azez ve Cerablus olmak üzere 8 ayrı noktada Türk hayırseverlerin yardımlarıyla bölgeye ulaştırılan kıyafet yardımlarının düzenli dağıtımını sağlamak amacıyla giyim mağazalarıyla hizmet veriyor.

Azez ilçesindeki giyim mağazasında incelemelerde bulunan TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede insanların temel ihtiyacı olan gıda yardımının yanı sıra ciddi manada giyim desteğinde bulunduklarını söyledi.

Vakfın koordinasyon ofisleri sayesinde düzenli insani yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Tutkun, "Halep'te İnsanlık Ölmesin Kampanyası" kapsamında Türkiye'den 970 tır dolusu ayni yardım toplandığını belirtti.

"Alışveriş mağazası gibi"

Yardımların içerisinde ciddi oranda giyim eşyası bulunduğunu anlatan Tutkun, şunları kaydetti:

"Kıyafetleri kamplarda rahat dağıtabilmek çok da mümkün değil. Bab, Cerablus ve Azez bölgelerinde 8 giyim mağazası açtık. Bunlar bildiğimiz konfeksiyon mağazası gibi çalışıyor. Bu mağazaların içerisinde ürünlerin hepsi açılıyor ve sergileniyor. Daha önce kamplarda kalan ailelere birer kart ve fiş dağıtılıyor. Ailedeki birey sayısına göre kişiler mağazalarımıza geliyor, kıyafetlerin rengini ve bedenini zevkine göre seçip normal alışveriş yapar gibi alıp gidiyor." 

Bölgedeki marketler sayesinde binlerce kişinin istediklerini alabilmekten dolayı memnun olduğuna dikkati çeken Tutkun, şunları söyledi:

"Ürünler market görevlileri tarafından kayıt altına alınıyor. Bugüne kadar 8 giyim ve 2 sosyal marketten 150 bin kişinin istifade ettiğini biliyoruz. Bu çalışma insanların ihtiyaçları olan malzemeye daha hızlı ve kendi zevklerine göre alması noktasında imkan sağladığı için takdir görüyor. Bundan sonra da bu çalışmayı devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.