Yaşam

Şehit polis Sekin'in kabrinde ziyaretçi yoğunluğu

İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil ilçesindeki kabrinde Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

İsmail Şen  | 26.06.2017 - Güncelleme : 26.06.2017
Şehit polis Sekin'in kabrinde ziyaretçi yoğunluğu

Elazig

ELAZIĞ - İSMAİL ŞEN

İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil ilçesindeki kabri, Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin farklı illerinden gelenler tarafından ziyaret ediliyor.

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak'ta düzenlenen saldırıda canı pahasına insanların hayatını kurtaran ve ortaya koyduğu kahramanlıkla büyük bir faciayı önleyen şehit Sekin'in, Doğancık köyündeki kabrine gün boyunca ziyaretler durmuyor. Vatandaşlar Sekin için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ediyor.

Şehit Sekin'in gösterdiği kahramanlık karşısında duygulanan ve mezarlıktaki manevi atmosferden etkilenen çoğu ziyaretçi göz yaşlarını tutamıyor.

''Anne sevgisinin büyüklüğünü ondan öğrendik''

Sekin'in ölen annesi için yazdığı ve yürekleri dağlayan Kürtçe ağıdın, anne sevgisinin büyüklüğünü gözleri önüne serdiğini dile getiren Karadağ, "Onu ağlayarak dinledik. Anne sevgisini bir kez daha Sekin'den öğrendik. Annesi de nur içinde yatsın. Anneler cennetliktir ki mezarı da annesinin yanında ve ahirette de yine annesinin yanında. Ondan ayrılmadı Fethi Sekin.'' dedi.

Malatya'dan gelen Emrah Bayrak da vatan, millet ve bayrak için toprağa düşen şehitlerin unutulmayacağının altını çizdi. Bayrak, "Şehit Sekin'in vatan ve millet sevgisini daha yakından hissetmek için ziyarete geldim. Onun için dua etmenin mutluluğunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Eşi ve oğlundan ayrı ilk bayramı

Şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, 10 Kasım 2016'da eşini, kısa süre sonra da oğlunu kaybettiğini anımsatarak, hem eşinden hem de oğlundan ayrı ilk bayramı geçirdiğini söyledi. 

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ziyaretçilerin şehidini mezarı başında anarak onun için dua okuduklarına işaret eden Sekin, şöyle konuştu:

''Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Şehidim tüm Türkiye'nin kalbindedir. Şehidimin ismi ülkemin camisinde, öğretmenevinde, caddesinde, sokağında ve hastanesinde yaşatılıyor. Allah devletimizden, herkesten razı olsun, ismini ölümsüzleştirdiler. Benim Fethimin cesareti hafızalarımızdan, kahramanlığı da kalbimizden hiç silinmeyecek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.