Yaşam

'Serebral palsi' hastası kızı için mesleğini bıraktı

Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Zeynep Akay, serebral palsi hastası 5,5 yaşındaki kızı için çok sevdiği mesleğinden ayrılmak zorunda kaldı.

25.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
'Serebral palsi' hastası kızı için mesleğini bıraktı

MUĞLA-Ali Ballı

Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Zeynep Akay (37), serebral palsi hastası 5,5 yaşındaki kızı için çok sevdiği mesleğinden ayrılmak zorunda kaldı.

Akay, küçük yaşta yaşadığı birtakım zorluklar nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra, eğitimine devam edemedi. Çocukluk hayali turizm sektöründe çalışabilmek için 1998 yılında bazı kurslara katılan Akay, aldığı sertifika ve belgeler ile ilçedeki bazı otellerde çalışmaya başladı.

Bodrum'daki bir otelde 7 yıl kat görevlisi olarak çalışan, daha sonra 4 yıl da kat şefi olarak mesleğine devam eden Akay, bu sırada ilçede taksicilik yapan Tarık Akay ile tanışarak 2010 yılında evlendi.

Çiftin bir yıl sonra "Aleyna Gül" adlı kızları dünyaya geldi. Aleyna'da, doğumdan kısa süre sonra bazı kasılmalar başladı. Doktorlar küçük Aleyna'nın tedavisi için İzmir'deki bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Buradaki hastanede bir dizi tedavi uygulanan Aleyna, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine taburcu edildi.

Rahatsızlığın yeniden tekrarlanması üzerine, Aleyna birkaç kez daha hastaneye kaldırıldı. Üç aylıkken yoğun bakıma alınan Aleyna'ya, epilepsi ve serebral palsi hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen, acıktığını, susadığını söyleyemeyen ve konuşamayan Aleyna'nın bütün ihtiyacını annesi karşılıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın