Dolar
32.38
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,849.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Sevim ninenin 'hac hayali' gerçek oluyor

Tekirdağ'da, hacca gidebilmek için biriktirdiği altınları 3 yıl önce çalınmasıyla hayalleri yarım kalan 72 yaşındaki Sevim Deveci, hayırseverlerin yardımıyla toplanan parayla 17 Ağustos'ta kutsal topraklara gidecek.

15.08.2017 - Güncelleme : 16.08.2017
Sevim ninenin 'hac hayali' gerçek oluyor

TEKİRDAĞ - ÖMER URAL- SEDAT KARA

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, hacca gidebilmek için biriktirdiği altınları 3 yıl önce çalınan 72 yaşındaki Sevim Deveci, hayırseverlerin yardımıyla toplanan parayla 17 Ağustos'ta kutsal topraklara gidecek.

İlçeye bağlı İlyas Mahallesi'nde müstakil bir evde yalnız yaşayan Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce dişinden tırnağından artırarak hacca gidebilmek için biriktirdiği altınların, eve yardım bahanesiyle giren bir kişi tarafından çalındığını söyledi.

Altınları çalındıktan sonra büyük üzüntü yaşadığını, hacca gidemeyeceği için kendini çok kötü hissettiğini belirten Deveci, hacca gidebilmek için ettiği duaların Allah tarafından kabul edildiğini ve hayırseverlerin desteğiyle kutsal topraklara gitme hakkı elde ettiğini kaydetti.

"Allah herkese o kutsal topraklara gitmeyi nasip eylesin"

Deveci, "Allah herkese o kutsal topraklara gitmeyi nasip eylesin. Mekke, Medine beni çağırır, ben giderim. Oraya gidince Peygamber efendimizin, sahabelerin kabrini ziyaret edeceğim. Cenab-ı Allah, bana yardım etti. Bana ibadetimi yapmayı nasip etti. İnşallah 17 Ağustos'ta hacca gideceğim ve hayallerimi gerçekleştireceğim. Allah razı olsun bana yardım edenlerden, Allah ne muratları varsa versin. Cenab-ı Allah onların ne dilekleri varsa versin, onlara bol bol dua edeceğim. Onlar için evimde Yasin-i şerif okuttum." dedi.

Hayırseverler isimlerinin açıklanmasını istememiş

Hayrabolu Müftü Vekili Ramazan Tutal, hırsızlık olayı sonrası hacca gitme hayalleri ertelenen Sevim Deveci'nin 17 Ağustos'ta kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Deveci'nin hac masraflarını ilçede yaşayan hayırseverlerin karşıladığını anlatan Tutal, "İsimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırseverlerimize, Sevim teyzenin hac hesap numarasını verdik. Vatandaşlarımız bizzat kendileri hesaba para yatırarak, Sevim teyzenin kutsal topraklara gitmesine vesile oldular. Yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın